van der Horst

Spanje: Ogier neemt het heft in handen

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Na zes van de negentien proeven in de Rally van Spanje, de voorlaatste manche van het WRC, is Sébastien Ogier de nieuwe leider. Hij nam over van Thierry Neuville die nu derde is. Kalle Rovanperä ligt opnieuw op vinkenslag.
De start van de middaglus had veel weg van de ochtendlus met Toyota die de forcing voerde. Met een snelste tijd nam Sébastien Ogier (Toyota) de leiding meteen weer over van Thierry Neuville (Hyundai).
De weergoden speelden dan nog eens een rolletje op de tweede proef van de middag, vooral in het voordeel van Toyota. Tijdens de run van Kalle Rovanperä (Toyota) begon het te regenen. Kort weliswaar, maar genoeg om een tiental minuutjes te zorgen voor natte omstandigheden, waar Ott Tänak (Hyundai), Elfyn Evans (Toyota) en Thierry Neuville (Hyundai) het grootste slachtoffer van waren en enkele seconden uit handen moesten geven. Op het moment dat Sébastien Ogier (Toyota) de baan op mocht, waren de omstandigheden alweer een pak beter.

Ogier is dus leider, met 4.3 seconden op Kalle Rovanperä, die optimaal profiteerde van de omstandigheden. Neuville is derde op een handvol seconden en Tänak volgt op negen tellen. Evans, die door die vreemde omstandigheden de rol moest lossen, staat voor een zwaardere opdracht, inmiddels op 19 tellen. Dani Sordo (Hyundai) zit al op 27.5 seconden van de kop. Takamoto Katsuta (Toyota) is zevende en raakt opgejaagd door Craig Breen (Ford).

Er zijn nog twee proeven deze middag.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons