van der Horst

Spanje: Ogier op weg naar eerste seizoenswinst

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier lijkt op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. De Fransman gaat als leider naar de slotdag in de Rally van Spanje, de voorlaatste manche van het WRC, als en slechts als, alles goed gaat op de showproef in Salou. Thierry Neuville heeft Kalle Rovanperä bij zijn nekvel en staat op het punt de wereldkampioen bij de lurven te nemen.
Er was op zaterdag weinig te doen aan uittredend wereldkampioen Sébastien Ogier (Toyota). De Fransman diepte zijn voorsprong verder uit met twee snelste tijden. Op de slotproef kon niemand een vuist maken tegen een ontketende Dani Sordo (Hyundai) die uit het niets uitpakte met een weergaloze besttijd op de slotproef.

Ogier leidt nu met 21.1 seconden op Kalle Rovanperä (Toyota). De Finse wereldkampioen heeft nog vier tienden voorsprong op Thierry Neuville (Hyundai) die tijd verloor op Ogier maar de Finse godenkind wel bij de kraag grijpt. Zonder problemen wordt dat ook de top drie want Ott Tänak (Hyundai) hangt al op bijna 40 tellen.

Dani Sordo (Hyundai) zit met die kanontijd iets steviger op plaats vijf, op dik een minuut van de kop. Elfyn Evans (Toyota) moet morgen al 14 seconden vinden om de Spaanse thuisrijder bij te benen. Evans lijkt wel los van Craig Breen (Ford) die maar niet in het ritme komt. Takamoto Katsuta (Toyota) verstevigde zijn achtste stek met een uitstekende chrono op de slotproef en moet zich niet meer al te veel zorgen maken om Adrien Fourmaux (Ford). Pierre-Louis Loubet (Ford) zit gebeiteld op stek tien. Teemu Suninen leidt gezwind in WRC2,als elfde algemeen.

Straks is er nog een showproef in Salou, morgen zijn er nog vier ritten tegen de chrono.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons