van der Horst

Spanje: Ogier pakt de zege

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier heeft de Rally van Catalonië gewonnen. Dat was de voorlaatste manche van het WRC. Hij haalde het voor Thierry Neuville en Kalle Rovanperä.
Het conto van Sébastien Ogier (Toyota) stond nog op nul in 2022. Het was snel duidelijk dat de Fransman daar verandering in wou brengen. Na een sterke start van Kalle Rovanperä (Toyota) en een kort intermezzo van Thierry Neuville, nam Ogier vrijdagmiddag het heft in handen en reed overtuigend naar de zege. Hij pakte ook de 'grand slam' door ook nog de Power Stage te winnen. Die slotproef was ook de perfecte doorsnee van de eindstand, met Neuville op twee en Rovanperä, slachtoffer van een lekke band zondagochtend, op drie. 

Ott Tänak (Hyundai) pakte de vierde plaats op driekwart minuut. Dani Sordo (Hyundai) presteerde eerder bleek maar boekte toch een vijfde stek. Elfyn Evans (Toyota) kende een onregelmatige wedstrijd en besluit als zesde, voor Takamoto Katsuta (Toyota) en Adrien Fourmaux (Ford) die na een pauze aanknoopt met een stek binnen de punten, als eerste M-Sporter, voor Craig Breen (Ford) en Pierre-Louis Loubet (Ford). Teemu Suninen won overtuigend in WRC2. Grégoire Munster reed naar een 25ste stek algemeen.

De karavaan trekt nu naar Japan, voor de slotmanche van het WRC.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 23 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons