van der Horst

Spanje: Dani Sordo naar kop - Tänak kent pech

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Na negen van de achttien proeven leek Ott Tänak al op weg naar een nieuwe overwinning in de Rally van Catalonië, maar de Est moest op KP10 een wiel vervangen. Dani Sordo leidt met drie tiende op Jari-Matti Latvala. Thierry Neuville schuift een beetje op, maar blijft tijd verliezen.
De eerste proef van de dag werd afgelast omwille van veiligheidsredenen, maar de tweede en derde proef van de ochtendlus gingen wel gewoon door. Op het menu: doorregend asfalt en daar ging Toyota het best mee om door "Full Wet"-banden onder de wagen te monteren. De uitkomst laat zich al raden. Er stond opnieuw geen maat op Toyota, maar op de slotproef van de lus ging het toch mis voor Ott Tänak. Hij reed lek en verloor kostbare tijd.

Dani Sordo (Hyundai i20) is nu eerste, maar lijkt een vogel voor de kat voor Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) die gebrand lijkt op een sterke prestatie na zijn lekke band op vrijdag. Gisteren zei hij al dat hij het gevoel had te kunnen winnen, had hij niet lek gereden. Ook Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Sébastien Loeb blijven in de buurt. Sordo leidt dus met drie tiende op Latvala, Evans volgt op 8.6 seconden, Loeb op 11.1 seconden.

De belangrijkste titelfavorieten blijven een beetje hangen. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) is nu vijfde, maar blijft in de buurt van het peloton en heeft nu zicht op de vierde stek van Loeb. Thierry Neuville (Hyundai i20) is inmiddels zesde en verliest dus virtueel niet veel punten op Ogier. Neuville kon wat opschuiven omdat Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) geen poot vooruit raakt in de regen en Craig Breen (Citroën C3) een foutje maakte en zijn achtervleugel verloor, nefast in dit soort omstandigheden. Ook Tänak ligt nu achter Neuville. De Est volgt op een minuut van de nieuwe leider.

Foto: TGR_WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons