van der Horst

Spanje: Tänak rijdt iedereen los op gravel

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Er stond weer geen maat op Ott Tänak in de Rally van Catalonië. Op de graveldag zette hij iedereen op bijna, en minstens, een halve minuut. Sébastien Ogier zevende, Thierry Neuville pas negende.
  • Dreamdrive
Ott Tänak (Toyota Yaris) heeft alles onder controle in Salou. Na een meesterlijke ochtendlus, voerde hij samen met zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) de forcing. De Est heeft al een voorsprong bijeen geschaard van 26.8 seconden op zijn dichtste belager.

Dat is Dani Sordo (Hyundai i20). De Spanjaard is altijd goed in zijn thuisland en bewees dat eens te meer door onder meer een besttijd weg te kapen. Hij heeft wel enkele taaie klanten rond zich met in de eerste plaats Elfyn Evans (Ford Fiesta) die net geen drie seconden trager reed dan Sordo op het Catalaanse gravel. Ook Sébastien Loeb (Citroën C3) zit in de buurt op iets meer dan een halve minuut van de leider, niet slecht na het verlies van gisteren in de straten van Barcelona.

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Waar zitten de andere titelkandidaten dan? Sébastien Ogier (Ford Fiesta) had het net als Thierry Neuville (Hyundai i20) moeilijk met hun taak als borstelaars. Ogier is pas zevende, weliswaar op maar drie tienden van Andreas Mikkelsen (Hyundai i20)  en drie seconden van de man van de middag Jari Matti Latvala (Toyota Yaris) maar wel al op bijna 40 seconden van Tänak. Neuville is negende, nog net binnen de minuut. Hij volgt op twintig tellen van de Fransman.

In WRC2 bezet de nieuwe Polo R5 plaatsen één en drie met respectievelijk Eric Camilli en Petter Solberg. Kalle Rovanperä (Skoda Fabia) wordt gesandwicht.

Morgen begint een nieuwe rally, op het glooiende, vlakke en snelle asfalt rond Salou.

Foto: TGR_WRC & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons