van der Horst

Spannende strijd bij de Historics

Tom Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - BMW M3 E30
Tom Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - BMW M3 E30
Bij de Historics, die gisteren in het spoor van de moderne wagens, hun eerste dag afsloten met twee lussen van Zonnebeke en Langemark is het een mooie strijd met schitterende bolides die vroeger het mooie weer maakten in en rond Ieper. Een schitterende zaak is wel dat de toeschouwers nieus en oud kunnen samen rijden tegenover vorige edities dat alles was gescheiden.
Paul Lietaer - Subaru Legacy
Paul Lietaer - Subaru Legacy
Bij de FIA wagens of de bolides zoals ze destijds werden afgeleverd staat Paul Lietaer met zijn vierwielaagedreven Subaru Legacy afgetekend aan de leiding. Hij won de vier KP's op rij en het was Stouf die tijdens de eerste KP het dichtst in de buurt kwam maar nadien uit de wedstrijd verdween met een lekke leiding op zijn Sierra Cosworth. De vliegende snor mag als leider aan de tweede dag beginnen voor de Porsche van de Noor Silvasti en de BMW M3 E30 van een schitterende Tom Van Rompuy en Jens Vanoverschelde die zich geen betere
Comas - Lacia Stratos
Comas - Lacia Stratos
verjaardag kon inbeelden. De Italiaan Erik Comas volgt in zijn Lancia Stratos op de vierde plaats voor Edwin Degeyter in de Ford Escort.
Didier Vanwynsberghe - BMW M3 E30
Didier Vanwynsberghe - BMW M3 E30
In het Belgisch kampioenschap kregen we met Vanwynsberghe, Hellings, Monnens en Proffitt vier verschillende KP winnaars. Het was echter Didier Vanwynsberghe die met zijn BMW als leider de eerste dag afsloot voor merkgenoot Robin Maes, de Fords van Monnens en Deveux en de BMW van Merlevede. Maar liefst zeven rijders binnen een miunuut. Het wordt dus nog een harde strijd op zaterdag.

Foto's: Wilfried Geerts Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op zaterdag 24 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons