van der Horst

Spannende strijd om de leiding in beginfase Hankook 24H DUBAI

Start 24HDubai 2015
Start 24HDubai 2015
Om 14.00 uur lokale tijd zwaaide Zijne Hoogheid Sjeik Juma al Maktoum de nationale vlag van de Verenigde Arabische Emiraten en stuurde daarmee het veld van 89 auto’s op weg voor de tiende editie van de Hankook 24H DUBAI. Na een aantal incidenten in de trainingen en de kwalificatie van gisteren waren enkele auto’s zodanig beschadigd dat ze niet in de race van start konden gaan, maar het startveld van 89 auto’s betekent nog steeds een record voor de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar. Zijne Excellentie Dr. Mohammed Ben Sulayem, vice-president van de FIA en president van de Automobiel- en Touringclub van de Verenigde Arabische Emiraten (ATCUAE) was eveneens aanwezig bij de start van de race.
  • Skylimit Events
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
De eerste ‘code 60’, een neutralisatie waarbij geen enkele rijder sneller mag rijden dan een gemiddelde van 60 km/u, werd nog tijdens de eerste ronde van de race uitgeroepen, nadat de Nova Race-Ginetta (#167, Vescovi/Ferri/Gentili/Fletcher) olie op de baan had verspreid en vervolgens op het circuit tot stilstand was gekomen. Na 30 minuten werd de race weer vrijgegeven. In het volgende halfuur was er een spannende strijd om de leiding tussen pole-sitter Martin Ragginger met de FACH AUTO TECH Porsche #12, Klohs/Ragginger/Richter/Müller) en Yelmer Buurman in de snelste van de beide Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s (#2, Al Faisal/Haupt/Buurman/Webb). Net voor het eind van het eerste uur nam Buurman de leiding in de race. Enkele minuten later ging de Duitse rijder Kenneth Heyer in de rondte met de Hofor Racing-Mercedes-Benz (#9, Kroll/Heyer/Frankenhout/ Eggimann/Rehfeld) en raakte de vangrails. De tweede ‘code 60’ werd uitgeroepen, zodat de brokstukken van de baan konden worden verwijderd.    

24HDubai 2015
24HDubai 2015
Na een uur in de race rijdt de Ferrari 458 Italia van het team Dragon Racing uit de Verenigde Arabische Emiraten (#88, Jawa/Grogor/Griffin/Barff) aan de leiding in de klasse A6-Am. De best geklasseerde Porsche-Cup-auto is die van het team Black Falcon (#26, Fjordbach/Sawa/Al Faisal/Weishaupt). De GC Automobile-GC 10 V8 (#150, Varutti/Pontais/Thiel/Amrouche) leidt in de klasse SP2, de Optimum Motorsport-Ginetta (#163, Hankey/Yoluc/Ellis/Barwick) rijdt op kop in SP3. De beste toerwagen is de JR Motorsport-BMW (#77, Herber/Lanting/Gill/Jaffray) als leider in de klasse A5, terwijl de SEAT Leon Supercopa van het lokale team Memac Ogilvy Duel Racing (#95, Moutran/Moutran/Moutran/Quaife) op kop rijdt in A3T en de Besaplast Racing Team-Mini (#86, Kovac/Lestrup/Jordan/Littig) de klasse A2 aanvoert. De MPB Racing Team BMW M235i (#74, Henkola/Kuhs/Henzel/Müller)  heeft de leiding in de CUP1-klasse in handen.           

Motors TV zendt de volledige race live uit. Ook zijn er regelmatige updates via Twitter (@24HSERIES) en Facebook (24H Series). Nadere informatie over de Hankook 24H DUBAI en de andere wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Foto's: 24H Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 9 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Dubai.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons