van der Horst

Spanningsboog houdt aan in BK Rally

Cédric Cherain - VW Polo R5
Cédric Cherain - VW Polo R5
Bijna halfweg in het Belgian Rally Championship en eigenlijk moet alles nog beginnen. Er tekent zich een quintet rijders af dat kan strijden om de titel, en daar is Vincent Verschueren dan nog niet in meegeteld.
Er werd afgelopen weekend in en om Jambes weerom een felle strijd gestreden om de podiumplaatsen en zelfs om de winst. Zoals het wel vaker gaat de jongste jaren in de Rally van Wallonië, was de winnaar pas helemaal aan het einde bekend. Met Adrian Fernémont (Skoda Fabia) kent het BRC 2019 al zijn derde verschillende winnaar op vier wedstrijden. En vooral: de uitslag van afgelopen weekend en de BRC-tussenstand die dit met zich meebrengt, doet vermoeden dat het ook tot het einde zal strijden zijn om de titel.

Cédric Cherain (VW Polo) hijst zich terug op kop van de BRC-tussenstand. Met een overwinning en twee tweede plaatsen lijkt hij de belangrijkste outsider te worden voor de titel. Hopelijk komt hij geen vier puntjes te kort aan het einde van de rit, want dan zou hij wel eens kunnen terugdenken aan die drie luttele seconden die hem en Fernémont scheidden afgelopen weekend. Fernémont springt op zijn beurt naar de tweede plaats in de BK-tussenstand, en staat op amper zes punten van Cherain. Bocholt kan wel eens heel belangrijk zijn voor het verdere verloop van het kampioenschap, want zowel Cherain als Fernémont starten straks in de Sezoensrally, terwijl Fernémont wellicht verzaakt aan de Ypres Rally.

Adrian Fernémont
Adrian Fernémont
Zij krijgen straks weer concurrentie van Kris Princen (VW Polo) die eigenlijk nog alle troeven in handen heeft en mits winst in alle Vlaamse rally's en een podium in de EBR of de Condroz straks quasi zeker is van een tweede opeenvolgende titel. In Bocholt rijdt hij thuis, in Ieper kan hij zijn ervaring laten spreken en in de Omloop van Vlaanderen was hij vorig jaar oppermachtig. Kortom, met slechts twee resultaten geboekt heeft Princen nog altijd alle troeven in handen, al verspeelde hij wel een joker in Spa.

De rest van het quintet zal het op regelmaat moeten doen. Noch Ghislain de Mévius (Skoda Fabia), noch Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) hebben voorlopig een antwoord klaar op het ritme van Cherain, Fernémont en Princen, maar ze boeken wel altijd en overal punten, waardoor ze voorlopig ex aequo staan met Princen op de derde plaats in het BK met 40 punten.

Vincent Verschueren (Skoda Fabia) mag stilaan een kruis maken over een nieuwe titel, tenzij hij snel een oplossing vindt (of een nieuwe Skoda ontvangt).

Bij de junioren is de kampioen al zo goed als gekend na een nieuwe zege van Grégoire Munster en ook bij de historics deed Arthur Kerkhove een gouden zaak. De leider won opnieuw en zag zowat alle concurrenten uitvallen.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 30 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons