van der Horst

Spielberg: De Vries het sterkst maar zege is voor Matsushita

Nobuharu Matsushita
Nobuharu Matsushita
Nyck de Vries (ART GP) was duidelijk de sterkste rijder op de Spielberg omloop, maar toch kon de Nederlander die dominantie niet omzetten in een zege in de Formule 2 hoofdrace. Door het warme weer sleten de banden meer dan verwacht en het was Nobuharu Matsushita (Carlin) die zijn rubbers het best wist te sparen en alzo de zege kon ontfutselen aan de Vries. De Nederlander zou op tot op de draad versleten banden nog afzakken naar de vierde plaats.
Start hoofdrace Spielberg 2019
Start hoofdrace Spielberg 2019
De Vries startte van op de pole en behield bij het doven van de lichten de leiding voor Nobuharu Matsushita (Carlin), Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi), Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi) en Anthoine Hubert (Arden). In de zesde ronde wordt  Nicholas Latifi (DAMS) rondgetikt door zijn ploegmaat Sergio Sette Camara. Gezien de zachte banden al snel hun efficiëntie verloren kwam de vries net als zijn naaste concurrenten al in de zesde ronde binnen om van rubber te wisselen. Sean Gelael (Prema) en Nikita Mazepin (ART GP) konden zo ieder even van de leiding genieten maar de Vries schoof al snel op naar de tweede plaats alhoewel zijn banden al veel van hun potentie hadden verloren.

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Matsushita kon zijn banden sparen en kwam op het einde van de race snel terug op de Vries en met nog vier ronden te gaan gaat de Japanner voorbij de Nederlander. Ook Ghiotto en Sette Camara gingen nog voorbij de Vries, maar deze laatste werd alsnog als derde geklasseerd nadat Sette Camara 5 seconden straftijd kreeg voor zijn tik aan Latifi en terugviel  naar de vijfde plaats achter Hubert. Guanyu Zhou pakte de zesde plaats, Louis Delétraz (Carlin) eindigde zevende en Jordan King (MP Motorsport) achtste, goed voor de pole in de sprintrace. Nicholas Latifi et Jack Aitken (Campos) pakten de laatste punten.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Oostenrijk.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons