van der Horst

Spielberg: Zege voor Sergio Sette-Camara in de sprintrace

Sérgio Sette Câmara - DAMS
Sérgio Sette Câmara - DAMS
Nyck de Vries (ART GP) liep de zege weer mis in de sprintrace voor de formule 2 te Spielberg. De Nederlander had zich nochtans naar de leiding van de race gewerkt maar activeerde dan per ongeluk zijn pit limiter waardoor hij vier plaatsen terugviel. De Vries finishte uiteindelijk als derde maar vooral hij verlaat Oostenrijk als stevige leider in de puntenstand. De race werd gewonnen door Sergio Sette-Camara (DAMS), die eindelijk na een periode van 2 jaar, nog eens een zege pakte.
Start sprintrace Formule 2 Spielberg
Start sprintrace Formule 2 Spielberg
Na het probleem van de Vries ontpopte de strijd om de zege tot een gevecht tussen Sette Camara, Louis Delétraz (Carlin), Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi ) en Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi) tot er een wiel kwam los te zitten op de wagen van Delétraz en de Zwitser in de muur knalde. Na een lange safety car periode was het Sette Camara die de overhand wist te behalen en won voor Ghiotto. De Vries werkte zich nog op naar de derde positie maar moest zich op het einde van de wedstrijd nog reppen om een ontketende Mick Schumacher (Prema Racing) achter zich te houden. Nicholas Latifi (DAMS), Jordan King (MP Motorsport) en Zhou, die op het einde nog enkele plaatsen verloor, pakten de resterende punten.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 30 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Oostenrijk.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons