van der Horst

Sportief directeur Dakar Rally Marc Coma stopt ermee

Coma
Coma
Marc Coma heeft onlangs bekend gemaakt te stoppen met zijn werkzaamheden voor de Dakar Rally. De 41-jarige Spanjaard was sinds 2015 als sportief directeur actief namens de Dakar-organisator A.S.O. De vijfvoudig Dakar-winnaar op de motor, gaat zich vanaf nu richten op het realiseren van enkele persoonlijke projecten.
Marc Coma - KTM
Marc Coma - KTM
Marc Coma nam in totaal 12 maal deel aan de beroemde woestijnrally en zegevierde daarbij vijf maal in het motorklassement namens KTM. Hij won in zijn Dakar-carrière niet minder dan 24 etappes. Na zijn laatste overwinning in 2015 stopte de Spaanse coureur met het racen en ging aan de slag voor Amaury Sport Organisation (A.S.O). De voormalig KTM-fabrieksrijder werd als sportief directeur de rechterhand van Dakar-chef Etienne Lavigne en werd medeverantwoordelijk voor het uitzetten van de route voor de Dakar Rally.

“Nadat ik jarenlang heb deelgenomen en vijf keer de Dakar Rally heb gewonnen, was het fantastisch om de rally van achter de schermen mee te maken”, vertelt Marc Coma. “Ik heb drie jaar lang in het hart van de rally gezeten en in contact gestaan met specialisten en professionals. Daardoor heb ik de inzet van alle teams en van de organisatie in dit unieke evenement leren waarderen. Ik kan alleen maar wensen dat we mogen blijven genieten van de Dakar, en dat de rally ons nog vele jaren laat dromen”, aldus de aftredende directeur.

Foto's: Willy Weyens & Dakar.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Dakar Rally Raid op dinsdag 13 februari 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons