van der Horst

Sprint: Stéphane Lemeret meteen op pole bij terugkeer

Stéphane Lemeret - Ginetta G50
Stéphane Lemeret - Ginetta G50
Stéphane Lemeret is bij zijn terugkeer naar BRCC Sprint er meteen in geslaagd om zijn Astur Car Ginetta G50 op de pole te parkeren voor de eerste van de ketting sprintraces die morgenmiddag verreden worden in het kader van de Belgian Euroseries op het circuit van Spa-Francorchamps. De journalist-piloot was in een sessie die lange tijd met rood onderbroken werd zijn teamgenoten Guillaume en Edouard Mondron nipt te snel af (+0.267s). Het scheelde niet veel of Astur Car had de volledige top 3 ingepalmd ware het niet dat André Grammatico zijn BMW M3 GT4 (+1.246s) voor de Ginetta GT4 van Pierre Piron (+1.924s) wist te positioneren.
Nicolas Jussy - Seat Leon Supercopa
Nicolas Jussy - Seat Leon Supercopa
Tweede in het kampioenschap, Nicolas Jussy kwam, ondanks dat hij dit weekend mag rekenen op de steun van niemand minder dan Maxime Soulet, in zijn Seat Leon Supercopa niet verder dan de elfde van in totaal 22 chrono’s en moest ondermeer twee van de drie Spaanse PCR Sport Seats die dit weekend een gastoptreden maken voorlaten. De pole leek in het begin van de sessie weggelegd te zijn voor de e-race BMW Silhouette, maar Radet vernielde de wagen bij een sortie in Combes met en lange onderbreking tot gevolg.

Thierry Labeye - Westfield Cup
Thierry Labeye - Westfield Cup
Van de zeven Westfield’s die dit weekend aan de start verschijnen was de snelste tijd weggelegd voor Thierry Labeye, die een straatlengte voorsprong (+7.811s) had op het eerstvolgende exemplaar van Ragnar Van Der Heijden.



13eb02de3518637a85f982ce0546a369aa28f012.jpg







Foto's: Niels Vaeck, Letihon



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 6 september 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons