van der Horst

Sprint Cup heet vanaf nu World Challenge Europe

Start Blancpain GT Endurance Cup Barcelona
Start Blancpain GT Endurance Cup Barcelona
SRO komt een kleine maand voor de eerste testdagen in Paul Ricard met een vooruitblik op het seizoen 2019. Zo heet de Blancpain GT Series Sprint Cup voortaan de Blancpain GT World Challenge Europe, analoog aan de GT World Challenge-kampioenschappen die ook in de VS en Azië zullen worden georganiseerd. Het concept van de wedstrijden blijft wel hetzelfde, twee races van één uur waarin telkens evenveel punten te rapen vallen. De World Challenge ontplooit zich zo tot een globaal kampioenschap voor klantenteams waarin de punten voor de constructeurs behaald worden door 'lokale' piloten.
  • Heinz Performance
Strakka Racing - Mercedes AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes AMG GT3
Reglementair zijn er ook kleine aanpassingen voorzien dit seizoen. Zo zullen er maximum 26 wagens toegelaten worden voor de World Challenge Europe, met nog twee extra plaatsen voor race-by-race deelnemers. Ook komt er een minimum pitstoptijd voor de Pro Am en Am Cup-deelnemers, dit met het oog op de veiligheid. Nog in dat kader zullen de monteurs tijdens de pitstop slechts één wiel tegelijkertijd mogen dragen. De regels voor pitstops tijdens de Endurance Cup-wedstrijden blijven ongewijzigd. Wel wordt het window tijdens dewelke de technische pitstop tijdens de Spa 24 Hours wordt genomen verlengd, dit kan nu op eender welk ogenblik met uitzondering van de laatste twee uren van de wedstrijd.

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
In 2019 wordt ook een nieuw in-car marshalling systeem geïmplementeerd. Zo worden de rijders tijdens de wedstrijd op de hoogte gehouden van eventuele rode vlaggen, full course yellow's en andere belangrijke info. Ook de privétesten worden aan banden gelegd, vanaf acht dagen voor de seizoensstart mag er niet meer getest worden op omlopen die het kampioenschap dit seizoen aandoet. Wel zullen er georganiseerde testdagen plaatsvinden op vier tot vijf omlopen van de raceweekends dit jaar. De tweedaagse test als voorbereiding op de Spa 24 Hours zal overigens plaatsgrijpen op 2 en 3 juli.

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Series op maandag 18 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons