van der Horst

Sprokkels: Munster geeft op, Loeb ziet winst verloren gaan

Grégoire Munster
Grégoire Munster
Er was dit weekend uiteraard de Ypres Rally maar er werd ook nog op andere fronten gekoerst. Grégoire Munster moest opgeven in de Poolse ERC-manche. Sébastien Loeb zag winst in de Haut-Var verloren gaan na een tijdstraf.
In Polen greep Alexey Lukyanuk de macht voor Jari Huttunen. De Rus doet zo een gouden zaak in het ERC. Lukasz Habaj werd echter derde waardoor Lukyanuk niet al te veel inloopt op de Poolse ERC-leider. Het was voor de Belgen uitkijken naar Grégoire Munster die weer mooie dingen liet zien maar op dag twee met mechanische pech moest opgeven terwijl hij vol op jacht was naar een notering bij de eerste vijf.

Thierry Neuville fleurde in Ieper de rally op, maar ook Sébastien Loeb kwam in actie dit weekend. Hij ging in de Haut-Var, lees: de voormalige Mille Pistes, voor het eerst rijden met de Hyundai i20 R5 en had kunnen winnen. Hij kreeg echter 2 minuut 30 straftijd nadat hij 15 minuten te laat inklokte. Hij eindigde op dik twee minuten van winnaar Thibault Durbec. Lionel Baud was tweede, voor Mathieu Margaillan.

Foto: Grégoire Munster - TwitterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 1 juli 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons