van der Horst

Sprokkels: Reynvoet wint, Munster baalt

Niels Reynvoet - Skoda Fabia R5
Niels Reynvoet - Skoda Fabia R5
Een druk weekend op de rallywegen, met onder meer de roemrijke Circuit des Ardennes en uiteraard de opener van het ERC-kampioenschap waar Grégoire Munster zijn debuut maakte als officieel Opel-rijder.
Beginnen doen we in de Ardennen waar Yves Matton als favoriet startte in de Rallye des Ardennes, nog altijd beter bekend als Circuit des Ardennes. Matton moest echter snel opgeven in zijn DS3 WRC, waardoor er een duel ontstond tussen Niels Reynvoet (Skoda Fabia R5) en Jourdan Serderidis (DS3 WRC). De jonge Oost-Vlaming trok aan het langste zeil en greep zijn eerste kans om een algemenen overwinning te boeken meteen met beide handen. Reynvoet lijkt dus klaar voor Tielt. Olivier Collard (Mitsubishi Lancer Evo X) maakte het podium volledig.

Ook in Epernay werd er gestreden in de openingsmanche van het Franse div. 2, de  Rallye National Vins de Champagne. Quentin Giordano (Hyundai i20) maakte zijn favorietenrol een week na zijn tuimelperte in Le Touquet goed met een knappe, overtuigende zege. Stéphane Pustelnik (DS3 WRC) werd tweede, Marc Amourette (Peugeot 208 R5) derde. Ook daar een Belgische inbreng. Rik Vannieuwenhuyse en Kenny Deroo (Ford MKII) werden vierde bij de historics, en tweede in hun klasse. Pierre Jamin eindigde in zijn DAF 66 achtste.

De belangrijkste rally van het weekend was de openingsmanche van het ERC op de Azoren waar Alexander Lukyanuk (Citroën C3 R5) met sprekend gemak naar de zege leek te rijden tot hij verviel in oude gewoonten en zwaar van de baan ging. Zo boekte Skoda een volledige top drie met Lukasz Habaj helemaal bovenaan, Ricardo Moura op twee en Chris Ingram op drie. De Belgen Filip Pyck en Grégoire Munster moesten vrij vroeg op kant. Munster herstartte nog in Super Rally, om kilometers te maken bij zijn debuut op onverhard. Een moeilijk begin, maar Munster liet zich de kop niet meer zot maken op de slotdag en deed ervaring op.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 25 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Azores Rallye.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons