van der Horst

Sprokkels: Verschueren draait warm, Munster kent geen geluk

Vincent Verschueren
Vincent Verschueren
Komend weekend is er de TAC Rally, de derde BK-manche. Enkele tenoren draaiden al warm, elk op hun manier. Vincent Verschueren ging testen in de ASAF-manche Trois-Ponts, Grégoire Munster deed onverhard ervaring op in Terre des Causses, de openingswedstrijd van het Franse onverhardkampioenschap.
  • LTF
Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) ging in Trois-Ponts warmdraaien voor de volgende BK-manche. De Oost-Vlaming is op zoek naar een antwoord tegen de overmacht die de Polo's de jongste maanden op internationaal niveau aan de dag legden. "We moeten zoeken waar we het verschil kunnen maken, want anders redden we het niet", zei hij. Verschueren ging ander rubber testen in Wallonië. Hij haalde het in de wedstrijd voor Olivier Cartelle met een dikke halve minuut. Jean-Philippe Radoux werd derde. Jonas Langenakens bekroonde een sterke wedstrijd met een vierde stek.

Grégoire Munster (Opel Adam R2) wou twee vliegen in een klap slaan, namelijk in het ritme blijven en onverhard-ervaring opdoen. De Belg verkleinde stelselmatig het verlies op de snelste R2-wagens. De Causses was namelijk ook de openingsmanche van de sterke 208 Rally Cup. Maar op de slotproef sloeg het noodlot toe, de jonge Belg brak een cardan met het einde in zicht, maar de ervaring heeft hij toch maar op zak.

Foto: RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 8 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons