van der Horst

SRO geeft deelnemerslijsten nieuwe seizoen vrij

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
De kampioenschappen van SRO worden zoals verwacht geraakt door de coronacrisis, maar desondanks kan de Franse organisator mooie deelnemersvelden presenteren voor het nieuwe seizoen. In de GT World Challenge Europe Endurance nemen meer dan veertig wagens deel, terwijl dat aantal in de sprintvariant is teruggevallen naar iets meer dan twintig.
  • VR Racing
Op uitzondering van het forfait van R-Motorsport, krijgt de topklasse van het uithoudingskampioenschap geen klappen te verduren. Zowel Audi, Mercedes, Porsche, Lamborghini, Ferrari, Bentley als McLaren tekenen present, in het geval van die laatste constructeur zelfs met een tweede auto, ingezet door 59 Racing, al is die vooralsnog niet voor het volledige seizoen ingeschreven. Bovendien is het moeilijk in te beelden dat Aston Martin-fabrieksrijder Maxime Martin dit jaar geen kans zou maken op de zege in de 24 Uur van Spa. BMW en Honda vervoegen het deelnemersveld in de Belgische Ardennen.

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Waar een tiental wagens weinig verschil maakt in de Endurance Cup, is dat verschil een stuk schrijnender in de sprintraces. Daar valt het deelnemersveld terug van 33 naar 23 wagens, onder meer door het forfait van R-Motorsport, maar ook omdat andere teams hun deelname teruggeschroefd hebben, zoals WRT (van vier naar drie), Saintéloc (van drie naar twee) en AF Corse (van twee naar één auto). Ook de twee McLarens van 2 Seas Motorsport zijn er uiteindelijk niet bij.

Het nieuwe seizoen start op 25 en 26 juli in Imola. De eerste sprintraces staan twee weken later gepland in Misano.

--- DEELNEMERSLIJST GT WORLD CHALLENGE EUROPE (PDF) ---
--- DEELNEMERSLIJST GT WORLD CHALLENGE EUROPE - ENDURANCE (PDF) ---
--- DEELNEMERSLIJST GT WORLD CHALLENGE EUROPE - SPRINT (PDF) ---

Foto's: Niels Vaeck, Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe op woensdag 8 juli 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons