SRO GT Sports Club: Portimão: Belgen goed op dreef

Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
In het kader van de Blancpain Sprint Series in Portimão werd ook de derde manche verreden van de GT Sports Club. Met Patrick Van Glabeke, Thierry Verstraete, Louis-Philippe Soenen en Jean-Michel Baert hebben we vier Belgen binnen het peloton van gentlemen drivers. Met een kwalificatie, een kwalificatierace en een hoofdrace binnen 24 uren geeft SRO een antwoord op racende zakenlui en gentlemen drivers met een drukke agenda.
Tijdens de kwalificatie was Cordoni in zijn Ferrari 458 Italia het snelst onderweg, terwijl onze landgenoten Verstraete (Lamborghini), Van Glabeke (Ferrari), Soenen (Ferrari) en Baer (Audi R8 LMS ultra) de derde en vierde startrij bemanden.

Mario Cordoni - Ferrari 458
De kwalificatierace werd gewonnen door Cordoni voor de Nederlandse Monegask Martin Lanting, terwijl er in de achterhoede flink werd geknokt voor de ereplaatsen. Van Glabeke lukte een schitterende start en rukte op naar de derde plaats die hij even nadien opnieuw moest inleveren in het voordeel van Bianchi, eveneens in een Ferrari 458 Italia. Nadien werd de Curbstone-bezieler van zijn sokkel gereden door Earle die zijn vierde plaats inpikte, terwijl Van Glabeke naar de achtste plaats verhuisde na Thierry Verstraete die op zijn beurt in een mooi duel was verwikkeld met Baert voor de zesde stek. De West-Vlaming kwam in zijn Lamborghini Gallardo aan de meet 88/100 sec. te kort tegenover Jean-Michel Baert die eerste Belg werd.  Na de wedstrijd kreeg Patrick Van Glabeke te horen dat hij in de main race helemaal achteraan moest starten wegens een vemeende jumpstart.

SRO GT Sports Club
Lanting schoot het snelst uit de startblokken tijdens de start van de main race, maar hij moest reeds vroeg in de race het hoofd buigen voor een fel opzittende Bianchi. Cordoni miste zijn start, maar zette een opmerkelijke opmars op touw. Hij pakte eerst Lanting om nadien en met veel tegenstand ook de eerste plaats van Bianchi over te nemen. Ook Mezard gaf zijn Steigerend Paardje flink de sporen en snoepte in de zesde ronde na een mooi duel de derde plaats af van Martin Lanting die zich naar het einde toe nog moest reppen om Earle voor te blijven.

Jean-Michel Baert - WRT Audi R8 GT3 LMS Ultra
Achter deze top 5 waren er mooie duels te zien met onze landgenoten in de hoofdrol. Een licht geïrriteerde Van Glabeke pakte in de eerste ronde reeds drie concurrenten. In de tweede en derde ronde ging de Oost-Vlaming ook merkgenoten Soenen en Lusich voorbij voor de zevende plaats en keek dan tegen een gat aan van 20 seconden op Baert die zijn Audi op een zesde plaats had geparkeerd. Ronde per ronde knaagde hij aan zijn achterstand. Na driekwart van de race kreeg hij de Audi in het vizier en reed het gat tenslotte volledig dicht. In de laatste ronde zette hij de snuit van zijn Ferrari onder de achtervleugel van de Audi en en plande een aanval. Op dat moment bolde Cordoni evenwel als eerste onder de geblokte vlag met nog 0 seconden op de teller. Zodoende kwam Van Glabeke een ronde te kort om zijn aanval te plaatsen op Baert en een plaats binnen de top 5.

Thierry Verstraete - Lamborghini Gallardo GT3
Daarachter zagen we nog een mooie strijd tussen de Lamborghini Gallardo van Thierry Verstraete en de Ferrari van Lusich dat uitdraaide in het voordeel van de Syntix-rijder. Nadien ging de West-Vlaming nog op zoek naar gouwgenoot Louis-Philippe Soenen, maar hij strandde tenslotte op 36 honderste van een seconde van de Ferrari 458 Italia.

Louis-Philippe Soenen - Ferrari 458
Met nog één weekend te gaan in Misano leidt Massimiliani Bianchi de dans met amper 2 punten voor op Cedric Mezard. Mario Cordoni en Stefano Pezzuchi strijden samen met Martin Lanting voor de derde plaats, terwijl Van Glabeke, Baert en Verstraete respectievelijk zesde, zevende en achtste staan geklasseerd. Louis-Philippe Soenen, die niet aan de start stond van alle wedstrijden, staat dertiende in de tussenstand.

Foto's: SRO GT Sports Club

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op maandag 7 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.