van der Horst

SRO GT Sports Club: Pezzuchi wint - Van Glabeke snelste Belg

Thierry Verstraete - Patrick Van Glabeke
Thierry Verstraete - Patrick Van Glabeke
De eerste kwalificatierace van het GT Sports Club seizoen is achter de rug en ondanks de suprematie van de Italiaan Stefano Pezzuchi met zijn Porsche 997 GT3 R, is het een spannende wedstrijd geworden voor de plaatsen net achter het podium tussen ondermeer onze landgenoten Patrick Van Glabeke, Naomi Schiff, Thierry Verstraete en de Fransman Mezard.
  • Dreamdrive
Perzzuchi - Porsche 997 GT3 R
Perzzuchi - Porsche 997 GT3 R
Na het doven van de startlichten ging Pezzuchi er als een speer vandoor en zou pas worden terug gezien door de concurrentie na het vallen van de finishvlag. De Ferrari’s van Cordoni en Bianchi mochten mee op het podium dat volledig was ingepalmd door Italianen.

Achter dit viertal reed Martin Lanting zich naar een verdienstelijke vierde plaats in zijn Ferrari 458 GTE. Maar voor de vijfde plaats werd het een veldslag met meerdere Belgen in de hoofdrol. Eerst leekt het erop dat Naomi Schiff het zou halen, terwijl er iets verderop zwaar strijd werd geleverd voor de zesde plaats tussen Verstraete, Mezard en Van Glabeke die zich eerst moest ontdoen van de Amerikaan Luzich. Thierry Verstraete bleef een tijdlang in het spoor van Schiff, maar verloor nadien zijn zesde plaats aan Mezard en Van Glabeke waarna laatstgenoemden tweemaal haasje over speelden.

Beiden gingen op zoek naar Schiff en streden tot het einde voor de vijfde plaats. Het was tenslotte Van Glabeke die het laken naar zich toehaalde voor Mezard, Schiff en Verstraete. Deze laatste ging nog in de aanval op de knappe Schiff, maar deze hield de deuren dicht. Van Glabeke draaide ook de vierde beste chrono in de wedstrijd.

Morgenmiddag moeten de heren nog de hoofdrace afwerken met een verplichte pitstop.

Foto's: SRO GT Sports Club
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zaterdag 18 april 2015.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons