van der Horst

SRO introduceert verplichte veiligheidstest voor nieuwe rijders

Patricia Kiefer - Olivier Laine
Patricia Kiefer - Olivier Laine
SRO zal vanaf volgend seizoen een verplichte "veiligheidstest" invoeren voor nieuwe rijders, dat vernam Autosport.be van General Manager Patricia Kiefer. De test zal naast een theoretische test ook een proef op een simulator omvatten. Het doel van de nieuwe test is het niveau van veiligheid te verhogen en het is SRO's manier om bij te dragen aan de Sean Edwards Foundation; een organisatie opgericht na de onfortuinlijke dood van Sean Edwards met het als doel het verbeteren van de veiligheid van circuits en rijders enerzijds en het wijzigen van de algemene houding naar veiligheid toe.
  • LTF
Sean Edwards
Sean Edwards
"De Sean Edwards Foundation betekent voor ons oprecht iets heel speciaals", licht een zichtbaar geëmotioneerde Patricia Kiefer toe. "Zoals je weet was Sean onze eerste FIA GT3-kampioen (in 2006 met teamgenoot Phil Keen op een Porsche van Tech 9 nvdr.) en dus stonden we zeer dicht bij hem; zijn spijtig ongeval heeft ons allemaal geraakt. We willen ons steentje bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid op circuits en daarom zullen we vanaf volgend jaar in de Blancpain GT Series een test invoeren voor rijders; een test die we naar alle waarschijnlijkheid ook in verschillende talen zullen aanbieden. Zoiets is nodig gezien de grote verscheidenheid aan rijders op onze grids, rijders die niet allemaal evenveel ervaring hebben in de racerij."

Christian Engelhart - Sean Edwards - Kuba Giermaziak
Christian Engelhart - Sean Edwards - Kuba Giermaziak
"De theoretische test zal bestaan uit een aantal vragen over elementaire regels", vervolgt Kiefer. "Daarnaast zullen we ook een proef op de simulator invoeren welke zal bestaan uit het afleggen van een virtuele ronde op een circuit. Als we merken dat een bepaalde rijder niet het gewenste niveau haalt, zullen wij deze als organisatie actief kunnen coachen."

Update 13:20

Jump For Sean Edwards
Jump For Sean Edwards
Alle rijders die dit weekend deelnemen aan de Blancpain Sprint Series meeting te Circuit Zolder in het kader van de Belgian Masters maakten vrijdag middag een sprong op de start-finish lijn in het kader van de actie #Jump4SEF. Die actie wil de aandacht vestigen op de Sean Edwards Foundation en meer bepaald de Sean Edwards Test, de virtuele proef waarover we hierboven spraken. Merk op de foto ook Alex Zanardi op overigens; de Italiaanse Olympier waagde zich eveneens aan de sprong.

Foto's: Martijn Wouters, Porsche AG & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 17 oktober 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons