van der Horst

SRO Motorsports Group plant GT1 Sports Club Powered by Curbstone Event te Barcelona

GT1 Sports Club Powered by Curbstone Events
GT1 Sports Club Powered by Curbstone Events
Stéphane Ratel loopt al lang rond met het plan om een serie op te richten voor Hyper Cars en een eerste event staat nu gepland op 10 en 11 oktober op het Circuit van Barcelona tezamen met de finale van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS.
Lamborghini SCV12
Lamborghini SCV12
De GT1 Sports Club Powered by Curbstone Events richten zich op de bezitters van Hyper Cars die enkel geschikt zijn voor het gebruik op circuit zoals de Lamborghini SCV12, Ferrari FFXK, McLaren Senna GTR en de Porsche 935. Een eerste meeting staat dus gepland midden oktober in Barcelona. De eigenaars van de Hyper Cars krijgen een VIP behandeling en hun wagen zal tijdens het weekend tentoongesteld worden in de paddock. Eerst zal er op zondag op de middag 40 minuten tracktime voorzien worden alvorens er op maandag vier uren voorzien zijn om met de wagens te rijden. Het gaat dus niet om een competitie maar om een demonstratie van die exclusieve wagens waar kameraadschap en plezier primeren.

Mclaren Senna GTR Concept
Mclaren Senna GTR Concept
Indien het concept een succes blijkt dan komen er in 2022 verschillende meetings die plaats zullen vinden over twee dagen en doorgaan in het kader van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS weekends. Eigenaars en teams krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het ganse seizoen of mogen deelnemen aan een specifiek evenement. Constructeurs krijgen de mogelijkheid om tijdens de events programma’s voor hun wagens op te zetten en ze er ook te laten rijden.   

Foto's: SRO Motorsports Group, Lamborghini & McLaren
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op donderdag 9 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons