van der Horst

SRO organiseert nieuw GT weekend op Spa met British GT en GT4 European Series

British GT @ Spa
British GT @ Spa
De dag voor de 24 Hours of Spa hield Stéphane Ratel zijn jaarlijkse persconferentie waar hij de kalenders van de SRO series voor volgend jaar bekend maakte. Opvallende nieuwigheid was dat SRO naast de 24 Hours een tweede weekend voor GT bolides organiseert op Spa, genaamd Spa Speed week. Dat weekend komen zowel het British GT als de GT4 European Series in actie en wordt georganiseerd op 21 en 22 juli 2018 een week voor de etmaalrace op het Ardeense circuit.
Met de komst van het Spa Speed Week verschijnt er een heus Spa Speed Week event op de kalender dat start met het British GT en de Europese GT4 serie, maandag vervolgd wordt door een Curbstone Trackday alvorens op dinsdag de Total 24 Hours of Spa 2018 hun aanvang vinden. Zo wordt het volgend jaar mogelijk om veel SRO series, want ook de GT Sports Club rijdt ook weer in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa, in een dikke week tijd in actie te zien op de omloop van Francorchamps.  

Ekris Motorsport - Ekris M4
Ekris Motorsport - Ekris M4
De organisatie van het Spa Speed Week betekent dat het British GT volgend jaar niet meer het weekend van de 25 Hours Fun Cup aandoet zoals de voorgaande jaren het geval was, maar dus een eigen weekend krijgt tezamen met de hernieuwde GT4 European Series. In het British GT kampioenschap zal meer aandacht gaan naar de GT4 klasse die een apart klassement krijgt en op kleinere omlopen zullen de GT4 wagens niet langer tezamen rijden met de GT3 wagens. Op Spa zullen beide klasses wel tezamen in actie komen.

Lees ook: Circuit Zolder opent Blancpain-kalender in 2018

Foto's: Niels Vaeck & European GT4 Northern Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op vrijdag 28 juli 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons