van der Horst

SRO presenteert goed gevulde deelnemerslijsten

GT World Challenge Europe
GT World Challenge Europe
In overgangsperiode waarin de traditionele autosport het steeds moeilijker heeft en het coronavirus menig kalender overhoop gooit, heeft SRO Motorsports Group vandaag een schitterende deelnemerslijst voor de GT World Challenge Europe gepresenteerd. 53 GT3's staan ingeschreven voor de Endurance Cup en 33 voor de Sprint Cup, tweemaal een duidelijke stijging ten opzichte van de voorgaande seizoenen. Bovendien blijft de diversiteit gegarandeerd met maar liefst 11 verschillende constructeurs op het appel.
ENDURANCE CUP
R-motorsport - Aston Martin
R-motorsport - Aston Martin
Naar goede gewoonte werden de deelnemerslijsten vrijgegeven op de eerste dag van de collectieve testdagen op het circuit van Paul Ricard. In de Endurance Cup tekenen Aston Martin, BMW, Lexus, Honda, McLaren, Bentley, Porsche, Audi, Ferrari, Lamborghini en Mercedes-AMG allemaal present, waarbij voornamelijk laatstgenoemde constructeurs kwantitatief het best vertegenwoordigd worden. Voornaamste nieuwkomer is uiteraard McLaren, dat met een seizoen vertraging eindelijk de 720S GT3 ziet uitkomen in het ultieme GT3-kampioenschap.

Dinamic Motorsport - Porsche
Dinamic Motorsport - Porsche
Zowel Jenson Team Rocket RJN als Optimum Motorsport doen een beroep op de Britse wagen, al zal slechts één wagen voor de algemene overwinning strijden. Zoals verwacht is Grasser Racing Team niet langer van de partij, al wordt deze leemte bij Lamborghini meteen opgevuld door Emil Frey Racing. GT Sports Club kampioen Jens Reno Möller zorgt er dan weer voor dat de Honda NSX weer aan de start staat, terwijl Tech 1 Racing hetzelfde doet voor de Lexus RC F GT3.

Hoewel concrete line-ups vooralsnog niet werden gecomuniceerd, toont de lijst 20 wagens in de topklasse, 15 in de Silver Cup, 11 in Pro-Am en slechts 4 in de Am Cup.

--- DEELNEMERSLIJST ENDURANCE CUP (PDF) ---
SPRINT CUP
Toksport WRT - Mercedes-AMG GT3
Toksport WRT - Mercedes-AMG GT3
Zowaar nog opmerkelijker is de revival van de Sprint Cup, waar er zich maar liefst 33 wagens hebben aangemeld. Nochtans had SRO een maximum van 28 deelnemers voorzien, maar met de vijf extra wagens anticipeert het op eventuele afzeggingen doorheen het seizoen. Enkel Porsche, BMW en Honda tekenen niet present. Enkele nieuwe teams duiken op, zo brengt het Britse 2 Seas Motorsport twee McLarens aan de start, maar ook Toksport WRT, Madpanda, ERC Sport zijn nieuwe namen.

--- DEELNEMERSLIJST SPRINT CUP (PDF) ---

Als we de twee Cups combineren komen er 28 wagens in aanmerking voor het gezamenlijke GT World Challenge Europe klassement.

--- DEELNEMERSLIJST GT WORLD CHALLENGE EUROPE OVERALL (PDF) ---


 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT World Challenge Europe op donderdag 12 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons