van der Horst

SRO publiceert deelnemersaantallen Blancpain GT Series

6f819f24e2056f0764857c3558d21e929dc75255.jpg
SRO gaf vandaag, in de aanloop naar de officiële testsessie op Paul Ricard, een eerste indicatie qua deelnemers voor de Blancpain GT Series, zowel aangaande Endurance als Sprint. Naar eigen zeggen is het aantal teams dat beide kampioenschappen betwist fel gestegen vanwege het te winnen prijzengeld. De effectieve namenlijsten krijgen we op de dag van de officiële testen.
Start BES Monza
Start BES Monza
Voor de Blancpain Endurance Series seizoensopener in Monza worden maar liefst meer dan 50 wagens verwacht, waarvan meer dan 20 in de Pro Cup. Voor de 24 Hours of Spa kijkt men opnieuw aan tegen een grid van meer dan 60 wagens en dat ondanks uitspraken van SRO-baas Stéphane Ratel dat dergelijke grote grids op lange termijn niet houdbaar zijn. Het succes van het kampioenschap lijkt evenwel niet te stoppen en de hernieuwde aandacht voor het begeleiden van (nieuwe) rijders, kan ook het aspect veiligheid enkel maar ten goede komen.

Start van de kwalificatierace in Nogaro
Start van de kwalificatierace in Nogaro
Eveneens meer dan 20 bolides zou zijn opwachting moeten maken voor de eerste Blancpain Sprint Series meeting overigens, waarbij dat aantal tijdens het seizoen nog zal stijgen; aldus SRO dat verder nog stelt dat "met minder dan een maand te gaan voor de eerste meeting van het seizoen, maken de Blancpain GT Series in 2015 overduidelijk hun naam van meest competitief GT-kampioenschap in de autosport waar."

Foto's: Georges De Coster & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 6 maart 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons