van der Horst

SRO Speedweek: Leo Machitski en Dennis Lind zorgeloos naar winst

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Elk jaar, met uitzondering van 2020, maakt de British GT de oversteek van het Kanaal richting Spa-Francorchamps om er een manche van hun kampioenschap te betwisten. Na een jaar afwezigheid waren de Britten terug en de - ruime - overwinning ging naar Leo Machitski en Dennis Lind in hun Barwell Motorsport Lamborghini. De race werd al bij de start ontsierd door een stevige klapper.
  • Powercars
Start 2021 British GT Spa-Francorchamps
Start 2021 British GT Spa-Francorchamps
Twee weken geleden reed Richard Neary met de Team ABBA Racing Mercedes van de tiende plaats naar de tweede plek in één bocht. De Brit wou dat kunstje overdoen in Spa, maar ditmaal liep het slecht af. De groene Mercedes raakte het exemplaar van Ram Racing, waardoor de wagen de lucht invloog en op de koop toe nog twee andere wagens raakte, en dat allemaal voor het overschrijden van de startlijn. Hierdoor moest al snel de safety car uitrukken. Daarna was het Machitski die de toon aangaf en de wagen op de koppositie doorgaf aan teamgenoot Lind, die vervolgens zonder problemen naar de zege reed. Achter de Barwell Motorsport Lamborghini ging de tweede plaats naar de WPI Motorsport Lamborghini van Michael Igoe en Phil Keen, de derde plaats was voor Lewis en Stuart Proctor met de Balfe Motorsport McLaren.

2021 Podium GT4 Spa-Francorchamps
2021 Podium GT4 Spa-Francorchamps
In GT4 leek de overwinning naar de Newbridge Motorsport Aston Martin van Martin Topham en Darren Turner te gaan, nadat de crashes bij de start ternauwernood werden vermeden en als laatste hadden aangesloten. Turner kreeg in de laatste vijf minuten echter een drive through penalty vanwege het overschrijden van de limieten van het circuit. Ashley Marshall en Jack Brown in de Balfe Motorsport McLaren kregen zo de overwinning cadeau, voor Topham en Turner. Derde eindigden Will Burns en Gus Burton in de Century Motorsport BMW.

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 25 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons