van der Horst

SRO Speedweek: Moeilijk weekend voor de Belgen in Frans GT kampioenschap

Start race 2 FFSA GT4 @ Spa-Francorchamps
Start race 2 FFSA GT4 @ Spa-Francorchamps
Het Frane GT4 kampioenschap werkte dit weekend twee races af op het circuit van Spa-Francorchamps. Er stonden twee landgenoten aan de start, Antoine Potty en Stéphane Lémeret. Beiden komen uit voor het Franse CMR, Potty met een Toyota GR Supra en Léméret met een Alpine A110. Maar er zat geen zege in voor onze landgenoten, Poty kwam er het dichtste bij met een tweede plaats in race 2.
In de verregende race op zaterdag werd Potty het slachtoffer van een lekke band waarna een aanrijding in La Source het einde van de race betekende voor de Belg op één ronde van de finish. Lémeret startte helemaal achteraan maar wist samen met Mateo Herrero nog op te klimmen naar de zeventiende plaats algemeen, goed voor een vierde positie in de Silver Cup. De race werd gewonnen door de NM Racing Team Mercedes-AMG van Christopher Campbell en Lluc Ibanez.

De tweede race diende al in de eerste ronde stil gelegd te worden na een zware crash van Gaël Castelli (Mirage Racing Alpine A110) in de Raidillon. De race werd na een lange onderbreking hervat en ditmaal kende Potty meer geluk, samen met Erwan Bastard pakte hij de tweede plaats na de AGS Events Aston Martin Vantage van Romain Leroux en Valentin Hasse-Clot. Ditmaal was het de beurt aan Lémeret om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen.

Foto: FFSA GT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 25 juli 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons