van der Horst

SRO werkt aan draaiboek dat tien manches garandeert vanaf juni

Stephané Ratel SRO
Stephané Ratel SRO
In tegenstelling tot de chaos die er vandaag in de F1-paddock heerst, heeft SRO Motorsports Group een duidelijk draaiboek klaar voor een seizoen dat ongetwijfeld onder druk komt te staan door de acute coronacrisis. Met de annulatie van de openingsmanche te Monza en toevoeging van Imola op het einde van het seizoen is er al een eerste luik in werking getreden. Stéphane Ratel maakt zich echter sterk dat de kalender uit tien manches blijft bestaan.
"We hebben er alles aan gedaan om zo vroeg mogelijk op alles te anticiperen," liet Ratel vandaag optekenen. "Daarom hebben we aangekondigd dat we voorzieningen hadden getroffen voor het geval dat Monza niet zou doorgaan. Toen dat het geval was, hebben we ons plan in praktijk gebracht. Nu treffen we voorzieningen voor annuleringen tot juni en we hebben al een plan klaar om absoluut te garanderen dat we een kampioenschap van 10 manches zullen afleveren. Dat is wat deze uitzonderlijke grid verdient. "

"Een optie is om de huidige kalender te behouden en tijdelijk zonder toeschouwers te racen totdat het terug veilig is. Maar aangezien we tot 2500 mensen aan het werk hebben tijdens een normaal Endurance weekend zullen eventuele beperkingen die door lokale overheden worden opgelegd doorslaggevend zijn. Een andere optie is een kalender die pas vanaf juni loopt maar wel nog steeds 10 evenementen omvat. In elk geval moeten onze teams weten dat hun activiteiten verzekerd zijn met een volledige kalender voor het seizoen."

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe op donderdag 12 maart 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons