van der Horst

SRO zet in de op de Duitse kijker

Nürburgring: Beelden van de Race en kwalificatie
Stéphane Ratel Organisation heeft zijn TV-pakket voor komend seizoen rond. Zowel de Blancpain Endurance Series als de FIA GT Series zullen op diverse zenders doorheen Europa worden uitgezonden, live of samengevat. In het verleden verklaarde Ratel reeds dat hij het geld dat werd uitgespaard met het laten vallen van de EK en WK status van respectievelijk zijn GT3 en GT1 kampioenschappen, zou investeren in een betere promotie en dus ook groter TV-bereik. Een niet onbelangrijk aspect in de zoektocht van rijders en teams naar de nodig sponsorgelden. De voornaamste wijziging ten opzichte van vorig jaar is de focus op de markt van onze Oosterburen, niet verwonderlijk gezien het grote aantal Duitse constructeurs en teams dat in actie komt in beide kampioenschappen.
  • Powercars
SRO sloot dan ook een overeenkomst met RTL, de Duitse zender die tevens de dure F1-rechten in handen heeft. Zo zullen samenvattingen van de FIA GT wedstrijden te Nogaro, Zolder, Zandvoort, Slovakia en Navarra en de 24 uren van Spa en 1000km van de Nürburgring (BES) een prime-time slot toebedeelt krijgen net voor de F1 kwalificaties. Daarnaast zullen op de niche zender RTL Nitro enkele races live worden uitgezonden. Of Ratel de Duitsers met dit aanbod kan warm maken voor zijn kampioenschappen en de concurrentie kan aangaan met de lokale ADAC GT Masters valt nog af te wachten. Zo waren er vorig jaar op de Nürburgring aanzienlijk minder toeschouwers aanwezig tijdens het BES-weekend dan de ADAC GT Masters die een week eerder op bezoek waren.
 
Voor ons Belgen zullen er dit jaar weer samenvattingen volgen op de gekende zenders. In de rest van Europa zal het gecodeerde Motors TV zorgen voor de distributie van live beelden van alle BES races. Ook de Braziliaanse markt krijgt naar aanleiding van de aanwezigheid van BMW Team Brazil extra aandacht en alle FIA GT races zullen er dan ook live worden uitgezonden op SporTV Globo. Voor de ware fans blijft de livestreaming op YouTube behouden.

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op vrijdag 1 maart 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons