van der Horst

SRT met drie Mercedes AMG GT4 in Belcar & SRO GT4 European Series

Mercedes-AMG GT4
Mercedes-AMG GT4
In samenwerking met Thems Racing (Nicolas Vandierendonck) en Carrosserie Vannerum zal het team rond Patrick en Niels Selleslagh drie identieke Mercedes AMG GT4 inzetten. En dit voor een nationaal en een internationaal programma. Voor het team uit Merchtem een nieuwe uitdaging nu de Corvette C6 ZR1 GTE definitief onder het laken gaat.
  • Powercars
Mercedes AMG GT4 - Nicolas Vandierendonck test Paul Ricard
Mercedes AMG GT4 - Nicolas Vandierendonck test Paul Ricard
De samenwerking tussen Selleslagh Racing Team en Nicolas Vandierendonck in de Corvette en carrosserie Vannerum, dat afgelopen seizoen succesvol onderweg was met de BMW M235i in de Belcar, krijgt zoals reeds eerder gemeld een vervolg. Veel info kunnen de betrokken partijen nog niet kwijt gezien de bemanning nog niet volledig is ingevuld, maar er komen met zekerheid drie Mercedes AMG GT4 richting de ateliers van SRT.

Lees ook: Schakelt ook SRT over op Mercedes-AMG GT4?

Enerzijds voor een internationaal avontuur binnen de SRO GT4 European Series en anderzijds voor een nationaal programma binnen het Belcar Endurance Championship en de daaraan gekoppelde 24 Hours of Zolder. Mogelijk komen ook enkele wedstrijden binnen de 24H Series by Creventic op de agenda.

“De twee vernoemde kampioenschappen worden in ieder geval in onze kalender opgenomen en wat de 24H Series betreft, is het nog wat koffiedik kijken”, aldus Patrick Selleslagh in de aanloop naar het nieuwe seizoen. “Zowel Nicolas Vandierendonck als de familie Vannerum zijn uiteraard geen onbekenden voor mij en we mochten reeds meerdere successen samen vieren. Ik ben zeer tevreden met het programma richting 2018 en er blijven nog enkele zitjes vacant. Dus geïnteresseerden mogen steeds contact opnemen.”

Nicolas Vandierendonck: “De Mercedes AMG GT4 is een schitterende bolide en ik kon de wagen onlangs reeds testen op Paul Ricard. Niets dan lof over deze GT4 en mij ligt hij in ieder geval zeer goed. Ik ben zeer tevreden met de samenwerking tussen alle partijen en in een later persbericht gaan we hopelijk iets meer kunnen vertellen inzake de definitieve bemanning. Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen in SRT waarmee ik met de Corvette C6 ZR1 GTE twee vicetitels behaalde in de Supercar Challenge en de SRO GT Sports Club”.

Foto's: Thems Racing & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 7 december 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons