van der Horst

SRT opent GT4-seizoen met dubbele overwinning en podiumplaats

Johan Vannerum - Jean-Luc Behets (SRT Mercedes-AMG)
Johan Vannerum - Jean-Luc Behets (SRT Mercedes-AMG)
Na regen komt zonneschijn: de weergoden in Monza dachten er helemaal anders over, maar het is wel de zegswijze die perfect past bij de openingsmeeting van Selleslagh Racing Team in de GT4 European Series. Na een uitdagende start van het weekend in het noorden van Italië, bekroonde het team uit Merchtem zijn harde werk met een podiumplaats voor de Mercedes-AMG GT4 van Bas Schouten en Junior Strous in de race op zondag, en bovendien ook een dubbele zege in de Am-klasse voor het exemplaar van Johan Vannerum en Jean-Luc Behets.
Bas Schouten - Junior Strous (SRT Mercedes-AMG)
Bas Schouten - Junior Strous (SRT Mercedes-AMG)
Monza, zijn lange rechte stukken, zijn snelle bochten en zijn technische chicanes. Vooral die eerste chicane, de Prima Variante, is een stevige hindernis wanneer meer dan dertig GT4-bolides samen de start nemen. Bas Schouten en Junior Strous, aan het stuur van de SRT Mercedes-AMG GT4 n°31, kunnen ervan meespreken, aangezien laatstgenoemde al in de openingsmeters van de eerste race werd aangetikt, de pitstraat moest opzoeken en meteen een ronde verloor. Het Nederlandse duo nam revanche tijdens een tweede, verregende wedstrijd op zondag, door op fantastische wijze de zilveren medaille op te eisen in het uiterst competitieve deelnemersveld van de GT4 European Series. “Dit weekend is het perfecte voorbeeld van hoe dicht triomf en tragedie bij elkaar kunnen liggen”, beschreef Junior Strous het bijna filosofisch. “Vandaag is in ieder geval een grote pleister op de wonde, zeker omdat dit mijn eerste keer was in de auto én in de regen. We staan nu al vijfde in het kampioenschap. Dat belooft voor het vervolg!”
 
Op de Mercedes-AMG GT4 n°30 stond de progressie van Guillaume Dumarey en Jean Glorieux als een paal boven water. Het weekend begon met wat kopzorgen, maar een sterke inhaalrace werd op zaterdag al bekroond met een bemoedigende zeventiende plek aan de eindmeet. Een dag later kwam het West-Vlaamse duo zelfs kloppen aan de poort van de top 10, maar een drive through sloeg Dumarey en Glorieux terug naar de zestiende plaats. Ook daar is het potentieel met andere woorden overduidelijk…
 
Johan Vannerum en Jean-Luc Behets ongrijpbaar in Am
 
Geen spaander hebben ze heel gelaten van de concurrentie: Johan Vannerum en Jean-Luc Behets (Mercedes-AMG GT4 n°32) waren een klasse te sterk voor de tegenstand in de Am-klasse van de GT4 European Series, die voor de pure amateurrijders. Ze wonnen beide wedstrijden en trekken vanzelfsprekend ook als leiders in het kampioenschap naar de tweede race van het seizoen 2019. “Een overwinning in de autosport is nooit eenvoudig, dat is vandaag nog maar eens gebleken”, vertelde Vannerum op het podium. “In deze aartsmoeilijke omstandigheden zagen we geen hand voor de ogen. Gelukkig hebben we onze voorsprong kunnen controleren zonder overbodige risico’s te nemen.”
 
Na de legendarische snelheidstempel nabij Milaan trekt de GT4-karavaan naar een andere iconische omloop. Op 4 en 5 mei vormt het voormalige F1-circuit van Brands Hatch de tweede afspraak van de GT4 European Series.

Persbericht
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 15 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons