van der Horst

SRX Cup: Maasmechelen: Nabeschouwing van de organisatoren

SRX Cup
SRX Cup
Het startschot van het Belgisch Kampioenschap Rallycross is zondagochtend gegeven op de Duivelsberg te Maasmechelen. Het circuit dat reeds jaren Belgische en Europese wedstrijden ontvangt, kreeg afgelopen weekend voor de eerste keer in zijn geschiedenis de nieuwe Ladbrokes SRX Cup over de vloer. Tien auto’s stonden aan de start. De spanning was voelbaar in de paddock, bij de piloten, co-piloten en de teams om voor de eerste keer kennis te maken met de SsangYong Actyon Sports pick-ups die omgebouwd zijn naar echte RX auto’s.
  • Circuit Zolder
Een (enorm) geslaagde premiere!

Na een gezellige ontvangst en een geruststellende briefing, werden de piloten voor de eerste keer het circuit opgestuurd. Eindelijk konden alle autosportliefhebbers achter het stuur kruipen en de sensatie vanop de eerste rij beleven. En uiteraard was het even een emotioneel moment voor de organisatie van de Ladbrokes SRX Cup die al zijn plannen gerealiseerd zag. 

Van begin tot einde een grote show!
De SRX is DE spektakeldiscipline van het moment. Het close racing heeft zijn naam niet gestolen dit weekend en dit werd dan ook enorm gesmaakt door de grote opkomst van supporters die dit spektakel niet wouden missen. Na de vrije trainingen werd het klassement al snel duidelijk vermits het team GDRX direct de leiding nam en als snelste aan de heats kon beginnen.

De spanning van de heats veroorzaakte enkele wedstrijdincidenten, tot groot jolijt van de gelukkige tegenstanders en hun co-piloten die uiteraard verschillende seconden wonnen. 
Na een bewogen semi finale waar eveneens enkele lichte incidenten plaats vonden, zonder ernstig schade weliswaar, was de top 6 gekend op de natte Limburgse piste. 
 
Het team GDRX, de eerste leider van het kampioenschap !
De finale werd bevochten door de beste zes die de verwachtingen hadden ingelost. En na een strijd van 6 rondes, was het de BElg GUILLAUME DE RIDDER die de eerste overwinning binnen haalde voor zijn team GDRX. Het team Autodis en het team Dealers SsangYong vervolledigden het podium.
 
"Ik ben erg gelukkig met de eerste overwinning voor mijn team. We hebben alle manches van het begin tot het einde gedomineerd, wetende dat de concurrentie zeer sterk was en kort achter mij hing. Er waren enkele top piloten aanwezig: Marc Duez, Frédéric Vervisch, ... Loris Cencetti die allemaal zeer goed reden. Dat maakt de overwinning enkel mooier!" - Guillaume De Ridder, GDRX Team

Aan de kant van de organisatoren, SsangYong en Zelos, waren er enkele blije gezichten te zien. De maanden voorbereidingen zijn perfect tot zijn recht gekomen.

"We zijn ondertussen bijna anderhalf jaar bezig met dit fantastisch project en het was dan ook werkelijk heel fijn om samen met de hele ploeg vandaag het resultaat en het succes te zien.  Tien auto’s stonden aan de start van de eerste manche en deze formule heeft alles om te slagen en te groeien. Ik wacht ongeduldig op de volgende races! " - Herman Claes, CEO SsangYong Middle Europe.

"Ik ben als promotor tevreden over het geleverde werk vandaag tijdens de eerste wedstrijd. Tevreden over verschillende zaken: tien auto’s stonden aan de start, wat ons objectief was voor ons eerste jaar. En we hebben nog meerdere aanvragen gekregen, ons doel is dus geslaagd! Tijdens deze spannende dag, leken alle piloten zeer gelukkig en tevreden, wat uiteindelijk onze prioriteit is tijdens de SRX Cup.
Tot slot wil ik nog even de goede samenwerking en het enthousiasme van de verschillende partners onderstrepen; SsangYong, Koen Pauwels Motorsport en Zelos zijn echt een "winning team" dat  nog mooie momenten gaat beleven in de autosport." - Freddy Tacheny CEO Zelos.

Klassement van het kampioenschap


01. GDRX (Nbr 5)
02. AUTODIS (Nbr 7)
03. Dealer SsangYong (Nbr 3)
04. Ladbrokes (Nbr 8)
05. SMS (Nbr 10)
06. Carrosserie Janssens (Nbr 4)
07. Het Laatste Nieuws (Nbr 9)
08. Media Germany (Nbr 2)
09. Lauwers (Nbr 6)
10. Media Belgium (Nbr 1)

Afspraak 19 maart op het Circuit Jules Tacheny in Mettet voor de 2de ronde !

SRX Cup pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op zondag 5 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Maasmechelen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons