van der Horst

Start formule 1 seizoen mogelijk uitgesteld

Grote Prijs van Australie 2020
Grote Prijs van Australie 2020
Het formule 1 seizoen, dat dit jaar 23 races omvat, is nog niet begonnen of er rijzen al twijfels of de vooropgestelde kalender kan behouden blijven. De Grote Prijs van Australië moet het seizoen openen op 21 maart, maar de strenge coronamaatregelen die gelden in Australië maken het misschien niet mogelijk om die datum aan te houden. Een uitstel naar een latere datum van de wedstrijd in Australië is een optie.
  • St. Paul
Grote Prijs van Australie 2020
Grote Prijs van Australie 2020
Vorig jaar werd de GP van Australië werd vorig jaar op heet laatste nippertje afgeblazen en dat terwijl alle formule 1 teams al aanwezig waren op het circuit. Een dergelijk scenario wil men geen tweede maal meemaken en gezien de coronacrisis nog steeds niet bedwongen is, ook in Australië, gaan er steeds meer stemmen op om de wedstrijd uit te stellen. Een veeg teken aan de wand is dat de ticketverkoop voor de wedstrijd nog steeds niet is opgestart. Indien de wedstrijd in Australië verhuist naar later op het jaar dan betekent dit dat Bahrein het formule 1 seizoen opent en dat op 28 maart.   

Foto's: Racing International Photography 
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 4 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Australië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons