van der Horst

Start Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap wordt uitgesteld

Formula Renault 1.6
Formula Renault 1.6
Niet Hockenheim, maar Zandvoort zal de eerste race ooit van het nieuwe Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap herbergen. De race op Hockenheim was voorzien om door te gaan op 7 april, maar die deadline was te kort om alle teams van wagens te voorzien. De eerste meeting op de kalender wordt nu de Pinksterraces op 20 mei op het circuit van Zandvoort.
Er wordt met spanning uitgekeken naar het deelnemersveld van de voorlopig enige formulewagen klasse in de BeNeLux die jonge kartingpiloten de mogelijkheid moet geven over te stappen naar het autoracen tegen betaalbare prijzen. De gebruikte wagens zijn identiek op enkele details na aan deze die in Frankrijk gebruikt worden voor het Formule 4 kampioenschap. Met een Renault 1.6 motor en een chassis van bij Signatech is de wagen dan ook een puur product van bij onze Zuiderburen.

Op 4 april zouden de eerste races moeten afgewerkt worden op de Hockenheimring, maar nu blijkt dat de levering van de wagens vertraging heeft opgelopen en dat niet alle teams op tijd kunnen bedeeld worden. Om niemand te benadelen heeft men dan maar besloten om de race op Hockenheim te verplaatsen naar een latere datum. Het seizoen start nu op 20 mei met twee races tijdens de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort. De kalender telt zes manches met een op Spa in het voorprogramma van de 25 uren Be.Trophy en een op Zolder tijdens de Truck races.

Nieuwe kalender Formula Renault 1.6 NEC Junior 2013

20 mei: Zandvoort (Pinksterraces)
14 juli: Spa-Francorchamps (25 Heures Be.Trophy)
4 augustus: Assen (Gamma Racing Day)
22 september: Zolder (Truck Grand Prix)
13 oktober : Zandvoort (Finale races)
?: Hockenheim (nog te bepalen)

Foto: DVB Racing



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons