van der Horst

Start van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2023 op Circuit Zandvoort

Porsche Sprint Challenge Benelux
Porsche Sprint Challenge Benelux
Na de start van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Endurance Trophy Benelux dit weekend, is het op dinsdag 16 mei aan de Porsche Sprint Challenge Benelux om op Circuit Zandvoort het seizoen 2023 af te trappen. De competitie waarvan de meetings telkens op één weekdag worden afgewerkt, gaf de voorbije jaren blijk van heel wat potentieel en kwam in 2022 tot volle ontbolstering. In 2023 gaat de organisatie dan ook op de ingeslagen weg verder, met professionele organisatie, spannende races en dat alles in een echte Porsche-ambiance.
De Porsche Sprint Challenge Benelux is een competitie die perfect zijn plaats in de Porsche Pyramide heeft. Die piramide heeft als basis de Porsche Experience Track Days en gaat verder met de Porsche Sprint Challenge Benelux, de Porsche Endurance Trophy Benelux, de Porsche Carrera Cup Benelux en leidt zo mogelijk naar de Porsche Mobil 1 Supercup. 
 
Porsche Sprint Challenge Benelux
Porsche Sprint Challenge Benelux
We blijven met onze Porsche Sprint Challenge Benelux inderdaad trouw aan onze filosofie die we begin 2022 voorgesteld hebben”, aldus Lars Plato, de Series Manager van de Porsche Sprint Challenge Benelux. “Zo werken we alle meetings altijd op één dag af, steeds op een weekdag, wat maakt dat de deelnemers, of dat nu racende ondernemers of racende studenten zijn, binnen een kort tijdsbestek niet minder dan 150 minuten ‘on track’ hebben. Bovendien gaan we dit jaar niet naar drie, maar naar vier verschillende circuits. Zo starten we op Circuit Zandvoort, waarna we voor de zomervakantie nog richting Assen gaan. Na de zomer trekken we dan naar Circuit Zolder, een tweede maal naar Zandvoort en we eindigen op Spa-Francorchamps. De meeste meetings zijn gezamenlijke evenementen met de Porsche Track Experience en circuitdagen georganiseerd door PON Porsche Import en GP Elite. Samen zorgen beide programma's voor een bijzondere sfeer voor alle deelnemers. Een klein Porsche-festival op het circuit, met bovendien een gezamenlijke Porsche-Hospitality die rijders en teams in staat stelt in contact te komen met gelijkgestemde Porsche-liefhebbers.” 

Een belangrijke aanpassing voor het seizoen 2023 betreft de toevoeging van een klasse ‘AM’ voor zowel de klassen van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 - en Porsche 911 GT3 Cup - Type 991 - als de Porsche Cayman GT4. 

Vol huis in de Nederlandse duinen

Dat de Porsche Sprint Challenge Benelux aanspreekt, wordt al duidelijk tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Zandvoort. Niet minder dan negen verschillende teams tekenen present met een startgrid van niet minder dan twintig Porsche. Uiteraard zijn er heel wat deelnemers die voor de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – opteren, maar ook de diverse Porsche Cayman GT4 zullen voor een spannend onderling gevecht zorgen. Bovendien zien we naast de Belgen en de Nederlanders, ook rijders uit Litouwen en Roemenië aan de start verschijnen.  

Het startveld bestaat uit Porsche-routiniers, gentlemen drivers, jonge wolven en nieuwkomers, die na ervaringen tijdens Porsche Experience Track Days, ook met de competitie willen kennis maken. 
 
De indeling van de racedagen, die uiteraard over één dag verlopen, start steeds met de administratieve keuring en een vrije training van 60 minuten, gevolgd door een kwalificatie van 35 minuten. De beide races van 30 minuten vinden na de middag plaats. 

Porsche Sprint Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op maandag 15 mei 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons