van der Horst

Start van enduranceseizoen voor Belgium Racing

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Na de seizoensopener van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux en de Porsche Carrera Cup Benelux snijdt Belgium Racing dit weekend het hoofdstuk endurance aan. In het kader van het New Race Festival staat namelijk de opener van het Belgisch kampioenschap uithouding geprogrammeerd, een wedstrijd over 125 minuten op Circuit Zolder.

Na twee sprintmeetings, volgt dit weekend de eerste uithoudingsrace van het seizoen 2022. Belgium Racing verschijnt met liefst drie wagens aan de start. “Zoals eerder aangekondigd, hebben we inderdaad drie exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup klaargestoomd”, bevestigt Belgium Racing teamchef Jan Gabriëls. “Enerzijds hebben we het #99 waarmee Dylan Derdaele een derde titel op rij najaagt. Hij zal geflankeerd worden door Michael Cool, die vorig jaar al enkele keren onze kleuren verdedigde. Daarnaast zien we op de wagen #97 opnieuw Koen en Kris Wauters plaatsnemen en soleert Michiel Haverans tenslotte op de #78. Drie wagens runnen is nooit eenvoudig, maar in het verleden hebben we die opdracht meermaals tot een goed einde gebracht. We leven dus vol vertrouwen toe naar de race op zondag.”

Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“De organisatie van het Belcar Endurance Championship besloot dit jaar de reglementen ingrijpend te wijzigen met als voornaamste insteek een terugkeer naar de basis”, stelt Patric Derdaele, teameigenaar van Belgium Racing. “De Belcar-wedstrijden staan dit seizoen uitsluitend open voor toerismewagens en GT-bolides. Ondanks het ontbreken van de prototypes, omvat de voorlopige deelnemerslijst meer dan 25 bolides, met vooral strijd in de topklasse waarin ook Belgium Racing met drie bolides present tekent. Hopelijk wordt dit weekend het startschot van een nieuwe mooie periode in de rijke Belcar-geschiedenis. Als meervoudig kampioen, konden we uiteraard niet ontbreken!”

“De deelnemerslijst in de GTA-klasse oogt sterk”, bevestigt ook Program Manager Marc Goossens. “Met maar liefst vijf Porsche van de laatste generatie, verwachten we heel wat concurrentie ‘uit eigen huis’ zeg maar. Daarnaast worden er ook enkele exemplaren van de 911 van de vorige generatie verwacht, aangevuld met minstens een Audi R8 LMS GT2 en een Lamborghini Super Trofeo. Meer nog dan bij de sprintraces van bijvoorbeeld de Porsche Carrera Cup Benelux, kan strategie bij uithoudingswedstrijden een zeer belangrijkere rol spelen. Het plan is dus om de wedstrijd goed in te delen en zo met onze twee Porsche 911 type 992 een gooi te doen naar de algemene zege. Voor Michiel Haverans, die uitkomt op een Porsche 911 type 991, zal de opdracht zijn om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Foutloos blijven is voor hem dit weekend de voornaamste missie.”

Michiel Haverans
Michiel Haverans
Michiel Haverans staat dit weekend inderdaad aan de start van zijn allereerste wedstrijd met een Porsche 911 GT3 Cup. “Ik ben Belgium Racing dankbaar voor de kans die ik dit seizoen krijg”, lacht de Antwerpenaar. “Ik besef dat ik een flinke stap vooruit zet dit jaar en dat ik van bij de start bij de les zal moeten zijn. Ik kijk vooral uit naar de onderlinge strijd binnen het peloton en het indelen van de wedstrijd. Hoewel ik al heb kunnen testen met de Porsche, heb ik nog nooit direct geduelleerd en is het voor mij ook afwachten hoe de wagen zich zal gedragen in een wedstrijd over goed twee uur.”

Op zaterdag 14 mei staan de vrije trainingen en kwalificaties geprogrammeerd, terwijl de start voor de race over 125 minuten wordt gegeven op zondag om 13u05.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 12 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons