van der Horst

Startgrid Belcar Endurance Championship blijft groeien

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De start van het nieuwe Belcar-seizoen is nog anderhalve maand van ons verwijderd en ondertussen levert de organisatie van het Belcar Endurance Championship hard werk met het oog op die aftrap op Circuit Zolder. Zoals al aangekondigd keert het Belcar Endurance Championship terug naar zijn roots met GT’s en toerwagens en op de kalender staan zes racemeetings, met verplaatsingen naar Magny-Cours, de Nürburgring en uiteraard Spa-Francorchamps en er zijn ook drie thuisraces op Circuit Zolder, waaronder de 24 uur van Zolder op 13 en 14 augustus, het jaarlijkse autosportfeest voor de Belgische uithoudingsracers.
Alvorens een blik op de deelnemerslijst te werpen, is het belangrijk dat nog enkele kernpunten voor het seizoen 2022 benadrukt worden. In eerste instantie gaat het dan om de banden, waarbij Circuit Zolder als promotor met Michelin samenwerkt en dat is ook goed nieuws voor de deelnemers.”
 
Harry Steegmans
Harry Steegmans
Harry Steegmans (Algemeen Directeur Circuit Zolder): “Zoals we al aangaven in een eerdere communicatie zijn we inderdaad tot een akkoord met Michelin gekomen en die samenwerking heeft zo zijn voordelen voor de teams. Voor zij die een inschrijving voor het hele seizoen onderschrijven, heeft Michelin één gratis setje banden klaarstaan, en als het om een deelnemer in de klasse GTA gaat, zelfs twee sets.”
 
Bovendien houdt Circuit Zolder vast aan zijn inschrijvingstarieven, die niet verhoogd worden. Voor de klasse TB is het inschrijvingsgeld zelfs met 20% verlaagd.

Startgrid groeit gestaag
 
Na de aankondiging van Totaalplan Racing om met één en mogelijk twee Lamborghini Super Trofeo naar het kampioenschap 2022 af te zakken, volgden nog heel wat andere namen.
 
Russell Racing by NGT - Porsche 992 GT3 Cup
Russell Racing by NGT - Porsche 992 GT3 Cup
In de klasse GTA tellen we drie illustere GT-merken, met naast het Italiaanse paradepaardje ook diverse Porsche 911 GT3 Cup. De meervoudige winnaars van de 24 Hours of Zolder Hans en Frank Thiers doen het samen met Christoff Corten en Jeffrey Van Hooydonk in een Porsche 992 GT3 Cup van Russell Racing by NGT, terwijl ook Q1 Trackracing een identieke wagen inzet, voor Filip Teunkens en Jan Lauryssen. Ook Speedlover voorziet één of twee exemplaren van de vermaarde Cup-racer, wagens die uiteraard ook allemaal in de Porsche Endurance Trophy Benelux zullen uitkomen. Uiteraard kan ook Belgium Racing niet ontbreken en zij maakten recent al de naam van Michiel Haverans bekend, maar hij zal zeker niet de enige zijn in het team uit Lommel. En natuurlijk komt ook de Audi R8 LMS GT2 naar het nationale uithoudingskampioenschap, maar daarover volgt later meer nieuws! Uiteraard zijn ook de andere GT2’s, zoals Porsche, Mercedes, Brabham en KTM welkom in het Belgische uithoudingskampioenschap!

Q1 Trackracing by EMG Motorsport - Porsche Cayman GT4
Q1 Trackracing by EMG Motorsport - Porsche Cayman GT4
De strijd in GTB lijkt er dan weer een te worden tussen Porsche, met de gekende Cayman GT4 en de nieuwkomer Ligier. De groei in de klasse GTB is dan ook opvallend, met namen als Tip Top Rent (Porsche), Racing Project (Ligier), Q1 Trackracing (Porsche) en Sparx Group (Porsche). Maar het is zeker niet uitgesloten dat ook nog andere merken zich aanmelden, met onder meer een Britse GT4 als optie. Hier ook dezelfde opmerking, alle GT4’s zijn in het Belcar Endurance Championship welkom.  
 
Andere teams hebben ook al te kennen gegeven om het kampioenschap of een selectie van races te rijden. 
 
Toerwagens opnieuw op de afspraak

AR Performance - BMW M2 CS Racing
AR Performance - BMW M2 CS Racing
En wat te zeggen van de klassen TA en TB waar vooral BMW het referentiemerk lijkt te worden. “De BMW M2 CS is een fantastisch wapen voor het nationale uithoudingskampioenschap en dat merken we ook aan de inschrijvingen”, aldus Lucia Gallucci (Series Manager). “We hebben ondertussen al zes van dergelijke wagens op de deelnemerslijst staan en bovendien zijn er diverse bijkomende teams die interesse hebben. Namen van teams zijn onder meer Alnimax Racing, QSR, Stevens Motorsport, JJ Motorsport en AR Performance. Wie lang wil racen, veel rijtijd wil hebben en dat in een competitieve omgeving, kan zeker bij ons terecht. Hetzelfde geldt overigens voor de diverse BMW 325i en Abarth in TB, maar ook voor de Mazda MX-5, de Renault Clio en uiteraard voor alle TCR-bolides.” Over afzienbare tijd komt er een gedetailleerde troepenschouw van de toerwagens. 
 
Het is nu aftellen naar de testdag, die op een donderdag plaats zal vinden, samen met de prijsuitreikingen van de seizoenen 2020 en 2021 die om de gekende redenen niet hebben plaatsgevonden. En dat op 21 april!

Belcar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 5 april 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons