van der Horst

Startlijst Asian Le Mans Series afgeslankt naar 36 inschrijvingen

Start 2021 4 Hours Abu Dhabi
Start 2021 4 Hours Abu Dhabi
Na het vrijgeven van de originele startlijst voor het komend seizoen voor de Asian Le Mans Series, zond ACO gisteren een gewijzigde deelnemerslijst uit. Er zullen drie wagens minder aan de start verschijnen dan origineel voorzien, merendeels vanwege de COVID pandemie die nog steeds de ronde doet. Dit jaar zal er geen enkele Belg aan de start verschijnen, dat terwijl vorig jaar Stoffel Vandoorne en Maxime Martin nog deel uitmaakten van het deelnemersveld.
Er waren  zelfs vijf afzeggingen, maar in de plaats kwamen er dan weer twee wagens bij. Zo komen Dinamic Motorsport Porsche en Attempto Racing met een gloednieuwe Audi R8 LMS EVO2, waardoor er 23 GT3's aan de start zullen verschijnen. Ook zal United Autosports alleen maar aanwezig zijn in Abu Dhabi. Dit komt omdat Josh Pierson pas 16 jaar wordt na de rondes in Dubai en dat is de minimumleeftijd om deel te nemen in een race van de ACO. Hij zal bijgestaan worden door routinier Paul di Resta.

Wat de LMP3 klasse betreft, kon u al lezen dat DKR Engineering met Laurents Hörr, Mathieu de Barbuat en Sebastian Alvarez aan de start verschijnt. Ook een wagen die we tot nu toe weinig te zien hebben gekregen is van de partij: de Ginetta G61-LT-P315-EVO, gerund door Konrad Motorsport. Bij de GT3's wordt een spannende strijd verwacht. Uittredend kampioenen Herberth Motorsport met de broers Renauer en Ralf Bohn is van de partij, maar ook nieuwbakken McLaren-fabriekspiloot Marvin Kirchhöfer, Ferrari-fabriekspiloot Alessandro Pier Guidi en Yifei Ye, die zijn debuut maakt in een GT3. Nog een opvallende naam is James Vowles, die strategist is bij Mercedes F1. Hij stapt in bij Garage 59, dat met een McLaren aan de start verschijnt. De eerste race vindt plaats op 12 februari, terwijl het slot van het kampioenschap al een week later op zondag is.

Foto: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 1 februari 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons