van der Horst

Stavelot, startplaats van de 25 Uren VW Fun Cup

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De 25 Uren VW Fun Cup zijn terug en we zullen het geweten hebben ! Donderdagavond 10 juli zullen de sympathieke racekevers naar « de stad » afzakken voor een technische controle vanaf 18u30 op de Grote Markt van Stavelot. Het zal de start zijn van een weekend vol animatie …voor klein en groot !
Donderdag 10 juli verlaat de VW Fun Cup het hen zo bekende circuit van Spa-Francorchamps om te gaan paraderen in het centrum van de stad Stavelot. « De technische controle van alle deelnemers vindt plaats op de Grote Markt », zegt Laurent Voogt, Sport & Events Manager van Kronos Events, en trouwens geadopteerd inwoner van Stavelot, verheugd. « Het afzakken naar de stad zal gebeuren tijdens een parade vanaf 18u vanop het circuit van Francorchamps en de technische controle begint om 18u30. Voor de piloten en de teams is het een geweldige manier om deel te nemen aan de promotie van het evenement en tegelijk het publiek te ontmoeten. Ter plaatse zullen onze speakers interviews afnemen, er zal muziek zijn en natuurlijk ook de mogelijkheid om zijn dorst te lessen en zo het weekend alvast feestelijk in te zetten. Ik maak hier van de gelegenheid gebruik om de autoriteiten van Stavelot, en meer bepaald zijn Burgemeester, Thierry de Bournonville, maar ook de Schepenen van Toerisme en Sport, André Burton en Patrice Lefebvre te bedanken. Wij zijn fier om met de stad Stavelot samen te werken voor dit evenement dat  een groot  zomerfeest moet worden. »
 
Vergis je niet, de 25 Uren VW Fun Cup zijn een sportwedstrijd, maar ook een mooi volksfeest. En de comeback van Volkswagen als officiële partner zal ongetwijfeld opnieuw klein en groot aantrekken. Talrijke animaties zijn immers voorzien op zaterdag 12 en zondag 13 juli.  Ziehier het – zeer aantrekkelijk – programma punt per punt !
 
Meer dan een race over 25 uren
 
McDonald's Racing Team
McDonald's Racing Team
Met hun originele format zijn de 25 Uren VW Fun Cup de langste race ter wereld. Meer dan 100 VW Fun Cups – die racewagens met de look van een kever – zullen aan de start komen met een heerlijke mix van bekende piloten en pure amateurs, maar ook de aanwezigheid van enkele TV- of showbizzvedetten. Maar in werkelijkheid zullen er meer dan 25 uren race zijn ! Vóór de start van de « ietwat verlengde etmaalrace», staan er andere races op het programma, zoals de British GT, die met een schitterend deelnemersveld naar de Ardennen afzakken, twee ontmoetingen van de Lotus Cup Europa (d.w.z. meer dan 100 piloten !), de Engelse reeks VW APR (allerlei soorten Volkswagens) en een race voor de Ginetta GT5. In totaal zullen dan ook tijdens het weekend meer dan 300 bolides op de piste te zien zijn !
 
De opwarmingsronde op het grote circuit
 
Na de geslaagde ervaring van 2013 zal de opwarmingsronde weer plaatsvinden op het in 1921 legendarisch geworden oude tracé van Spa-Francorchamps, een traject van meer dan 14 km lang. Zaterdag, iets vóór 17u, zal het indrukwekkende peloton de piste in Combes verlaten om zich naar Malmédy en Stavelot te begeven, vooraleer terug te rijden naar Blanchimont via Carrière. Een unieke ervaring voor de piloten aan het stuur, maar ook voor alle toeschouwers langs de weg.
 
 Animaties in de paddock

Het is eigen aan de VW Fun Cup : de bezoekers hebben toegang tot alle zones van het circuit en kunnen zelfs een kijkje nemen in de verschillende stands waar de teams in actie treden bij iedere rijderswissel. Een unieke gelegenheid om de race van dichtbij te volgen, rijders en hun teams te ontmoeten. De 25 Uren VW Fun Cup zijn niet alleen actie op de piste, maar ook heel wat animaties in de paddock. Vooral tijdens de race zelf is er keuze in overvloed.

De VW-Oldtimers

Voor een terugblik op het roemrijke verleden van Volkswagen moet u op Parking 2 zijn. Dezelfde 450 oldtimers krijgen we te zien in een indrukwekkende parade op zaterdagnamiddag, enkele ogenblikken voor de start van de 25 Uren. Een afspraak die liefhebbers van deze oudjes zeker niet mogen missen ! En bovendien kunnen zij ook nog genieten van een tentoonstelling van heel wat VW’s die ooit in competitie werden ingezet.

Het VW Dorp...

Gedurende het volledige weekend wordt dit het centrale punt van de paddock, met een heleboel animaties voor de kinderen. Springkastelen, schminken en grimeren, zich vermaken met clowns of filmpjes van Disney bekijken : de kleinsten onder ons zullen zich zeker niet vervelen.

... met muziek !

Voor de ouderen zijn er coverbands en is er de DJ Experience met gelegenheidsduo’s van rijders, radio en tv-presentatoren achter de draaitafels. Hebben reeds toegezegd: BJ Scott, Adrien Devyver, Jean-Louis Lahaye en LoÏc (de finalist van The Voice 2014)

Op pad met de mountainbike

Het is algemeen geweten dat de Belgische Ardennen het ideale terrein zijn voor de liefhebbers van de mountainbike. De vereniging Bikers for Life, die strijd tegen borstkanker, speelt hierop in door op zondag 13 juli een parcours uit te stippelen langsheen het Circuit van Spa-Francorchamps. Voor de families is er een ontspannende tocht van 10 km, terwijl de sportievelingen de keuze hebben tussen iets moeilijkere trajecten van 27, 37 en 47 km. Infos : www.bikersforlife.be

Voor het hart !

We blijven op twee wielen met de bijzondere uitdaging van Rafaël de la Fuente Villasol. Deze Belgische militair gaat proberen 25 uren vol te maken op de mountainbike op een parcours dat gedeeltelijk parallel loopt met het circuit. Ook deze actie van Bikers for Life, is ten bate van de strijd tegen borstkanker. Je kan Rafaël in Francorchamps komen aanmoedigen en hem met de fiets vergezellen tot aan de eindmeet!

Think Pink

De fietstocht van Rafaël geniet de steun van Think-Pink. Think-Pink, dat is de nationale borstkankercampagne.
Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing
Dat is de reden waarom Think-Pink het belang van het vroegtijdig opsporen van borstkanker en het laten uitvoeren van een mammografie wil sensibiliseren. More: www.think-pink.be

Gratis toegang voor iedereen, uitnodiging voor de paddock te downloaden 
 
Goed nieuws : de algemene toegang tot de 25 Uren VW Fun Cup is gratis, terwijl de toegang tot de paddock, waar zich ook de VW village bevindt, 10 euro kost (ze is wel gratis voor kinderen onder de 12 jaar). Weet echter dat het mogelijk is gratis uitnodigingen te downloaden op de internetsite van Volkswagen België (www.vw.be). Weet dat je bovendien ook alle info over de race terug kan vinden op de pagina « 25 Uren », op de internetsite van de VW Fun Cup (www.vwfuncup.eu).

Kronos Events press  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons