van der Horst

Stef Dusseldorp vervoegt HTP Motorsport in Blancpain GT Series

1000km Nürburgring: De eerste vrije training in beeld gebracht
Stef Dusseldorp heeft een nieuw onderkomen gevonden voor aankomend seizoen. De snelle Nederlander zal in 2014 uitkomen op een Mercedes SLS AMG GT3 van HTP Motorsport, het team dat vorig jaar nog de 24 uren van Spa en de Blancpain Endurance Series wist te winnen ondanks twee wedstrijden te missen. Dusseldorp racete de voorbije seizoenen voor Hexis Racing, dat eind vorig jaar de boeken dicht deed. Na twee jaar met de McLaren MP4-12C maakt hij nu dus de overstap naar de succesvolle en meer betrouwbare Mercedes SLS AMG GT3.
Dusseldorp en HTP Motorsport zijn overigens geen vreemden voor elkaar, beide partijen werkten vorig seizoen al eens samen ter gelegenheid van de voorlaatste ronde van de FIA GT Series. De Nederlander verving er Maximilian Buhk op de Mercedes #1 en kwam meteen op snelheid in een voor hem nieuwe wagen. 
 
Dusseldorp richt in 2014 zijn peilen niet alleen op de Blancpain Endurance Series, hij zal ook aan de start staan van de Sprint Series, wat betekent dat hij aan het einde van het seizoen ook mee doet voor de overkoepelende Blancpain GT Series titel. Ook andere GT-wedstrijden kunnen nog worden toegevoegd aan dit programma, al is nog niet geheel duidelijk wat dit zal omvatten. Eerder werd Harald Primat reeds bevestigd als rijder in de Blancpain Endurance Series, terwijl ook Bernd Schneider het team weer komt versterken tijdens de 24 uren van Spa.

Foto: Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 2 februari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons