van der Horst

Stefano Comini keert terug naar de TCR Benelux

Stefano Comini - Autodis Racing
Stefano Comini - Autodis Racing
Stefano Comini maakt vanaf komend weekend, tijdens de afspraak in Spa-Francorchamps, zijn terugkeer in de TCR Benelux. Dat heeft zijn nieuwe team, het Luxemburgse Autodis Racing, bekendgemaakt. De Zwitser zal de resterende races van het Benelux-kampioenschap, die samenvallen met de Europese TCR-variant, afwerken op een Honda Civic TCR.
  • Skylimit Events
Stefano Comini is uiteraard geen onbekende in het TCR-milieu. De TCR International-kampioen van 2015 en 2016 stapte vorig seizoen over naar een Audi RS 3 LMS TCR van ComToYou Racing, waarmee hij niet alleen het internationale kampioenschap betwistte, maar ook enkele gastoptredens maakte in de TCR Benelux. Toen bleek dat er in 2018 geen plaats was voor de excentrieke gewezen kampioen in de Mégane Trophy en de Italiaanse Clio Cup, zat er niets anders op dan met een Subaru aan de start te staan van de openingswedstrijd van de TCR Europe.

Stefano Comini - Leopard Racing
Stefano Comini - Leopard Racing
Vanaf de manche in Francorchamps vindt Comini dus onderdak bij een Luxemburgs team. "Zowel in de autosport als in de zakenwereld, wil ik het hoogst haalbare nastreven", is Marc Graas, die aan het hoofd staat van Autodis, duidelijk. "Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met THX Racing en Stefano Comini ons veel voldoening zal schenken. Hun ervaring zal bovendien ook voor onze jonge rijders, Loris Cencetti en Cedric Piro, van goudwaarde zijn."

De TCR Benelux telt nog vier afspraken, met dus eerst Spa-Francorchamps, daarna Hongarije, Assen en uiteindelijk Barcelona. De eerste wedstrijd, enkele weken geleden in Zandvoort, is al achter de rug.



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR Benelux op dinsdag 5 juni 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons