van der Horst

Stéphane Sarrazin stapt in bij Andretti

Stéphane Sarrazin
Stéphane Sarrazin
Stéphane Sarrazin maakt zijn comeback in het ABB FIA Formule E Championship bij het MS&AD Andretti team. De 42-jarige Fransman werkt als vervanger van Tom Blomqvist de resterende wedstrijden van het Formule E-seizoen 2017/18 af. BMW-fabrieksrijder Blomqvist zal zich gaan richten op zijn programma met de BMW M8 GTE in het FIA WEC.

Stéphane Sarrazin - Venturi FE
Stéphane Sarrazin - Venturi FE
Stéphane Sarrazin is geen onbekende in het Formule E-kampioenschap. De eenmalig Formule 1-piloot namens Minardi heeft inmiddels deelgenomen aan 33 wedstrijden in het elektrische eenzitterkampioenschap, en behaalde daarbij 3 podiumplaatsen. Sarrazin kwam eerder uit voor de teams van Techeetah en Venturi Formula E. De Franse coureur vervoegt vanaf de Berlin E-prix het Amerikaanse team, om daarna de wedstrijd in Zurich en de seizoenfinale in New York af te werken. Sarrazin zal het Formule E-kampioenschap gaan combineren met zijn deelname aan het FIA World Endurance Championship met de LMP-1 van SMP Racing. Tom Blomqvist sluit zijn seizoen in het elektrische kampioenschap af met vier punten, behaald met een achtste plaats tijdens de race in Marrakesh.

“Allereerst zijn we dankbaar voor de tijd en inzet die Tom heeft gestoken in zijn deelname aan het Formule E-kampioenschap”, vertelt Michael Andretti, CEO van MS&AD Andretti Formula E. “Stéphane Sarrazin brengt een pak aan ervaring in het Formule E mee. Hij is een zeer slimme en bekwame racepiloot en we zijn verheugd dat hij ons team komt verrijken met al zijn opgedane ervaring. We gaan onze uiterste best doen om het seizoen met goede resultaten af te sluiten!”

Foto's: Rebellion Racing & FIA Formula E

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule E op dinsdag 8 mei 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons