van der Horst

Sterk startveld voor de Silverstone 500

British GT Championship 2020
British GT Championship 2020
Volgend weekend vindt de finale van het British GT de Silverstone 500 plaats en niettegenstaande de moeilijke tijden door de coronapandemie, slaagden de organisatoren er in om een recordaantal van 38 wagens aan de start te krijgen. Het startveld voor de wedstrijd over drie uur telt 20 GT3’s, 13 GT4’s en 5 GTC. Enig minpunt: de race zal plaatsvinden achter gesloten deuren, toeschouwers worden niet toegelaten.
  • Dreamdrive
Naast de vaste deelnemers aan het Britse GT-kampioenschap meldden zich heel wat gelegenheidsdeelnemers aan. Zo telt de GT3-klasse acht additionele inschrijvingen, vijf McLarens (Jenson Rocket Team RJN met Jenson Button als een van de rijders, 2 Seas Motorsport, Balfe Motorsport en 2x Optimum Motorsport) en drie Aston Martins (Garage 59, TF Sport en Ultimate Speed). Ook de GT4 klasse telt vier extra wagens. In de Cup klasse tellen we drie Ferrari's 488 Challenge en twee Porsches Carrera Cup.

Foto: British GT
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op woensdag 4 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons