van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing Nico Verdonck

Afgelopen weekend vond op de omloop van Spa-Francorchamps de 65ste editie van de Total 24 Hours of Spa plaats. Met maar liefst 65.000 toeschouwers en 65 top-GT3 auto’s aan de start weerhield mechanische en elektronische pech Nico van een podiumplaats. In de #69 Gulf Racing McLaren reed Nico Verdonck na een loodzware editie naar een finale 14de plaats en 7de in de Pro klasse.
De tropische temperaturen die ons land al gedurende een hele periode in een wurggreep hielden trokken ook de lijn naar Spa door. Een loodzware editie van de 24H kondigde zich reeds op donderdag aan, voor mens en machine werd het een ware uitputtingsslag. Nico Verdonck moest samen met zijn ploegmaats Adam Carroll en Rob Bell vertrekken vanop een 33ste startplaats na een mindere kwalificatie.
 
Nico Verdonck: “We vonden geen goede balans op de McLaren MP4-12C. Wat het niet mogelijk maakte in de buurt te komen van de top. Gelukkig deden we tijdens de warm-up nog een paar aanpassingen en ging het allemaal veel beter.”
 
Meteen na de start moest de prachtige McLaren in de Gulf Racing kleuren de box opzoeken met een elektronisch probleem. Het team deed alles wat in haar macht was en stuurde de #69 McLaren terug naar buiten op een 55ste plaats, een goede eindklassering werd zo al vroeg teniet gedaan. Na een sterkte remonte van meer dan 12u bevond de auto zich op een knappe vijfde plaats. Het bleek echter niet het einde van een grote dosis pech te zijn. Er volgde een zware ontnuchtering voor het team, wanneer de McLaren binnenkwam met een gescheurde mailleux – het koppelstuk tussen de ophanging en het wiel. 
 
Ondanks de snelle interventie van het team, namen de herstellingen teveel tijd in beslag. Eenn mogelijke podiumkans ging in rook op en een tweede inhaalrace kon beginnen. Nico Verdonck nam het stuur in handen voor een laatste dubbele stint en reed de auto nog naar een uiteindelijke 14de plaats en 7de in de Pro klasse.
 
Nico Verdonck: “Het was inderdaad moeilijk om ook het mechanische probleem te accepteren, we hadden echter geen keus. Zonder dat probleem hadden we zeker kans op het podium wat  meer dan verdiend was. Het resultaat is echter anders maar we moeten het positieve onthouden en iedereen heeft gezien dat we bij de top behoren. Vooral s’nachts waren wij een van de snelste op de baan, waar ik persoonlijk enorm van heb genoten. Het was een loodzware 24u race met de hoge temperaturen, immense competitie en problemen die wij kende tijdens de race. Desalniettemin dank ik Gulf Racing en mijn teamgenoten voor hun sterke inzet en foutlous parcours, alsook mijn talrijke en trouwe fans die mij hebben ondersteund.”

De volgende en laatste race, in het kader van de Blancpain Endurance Series, heeft plaats op de Nürburgring in Duitsland, tijdens het weekend van 21-22 september, waar hij met Gulf-Racing het seizoen op een mooie manier wil afsluiten.

Nico Verdonck press



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons