van der Horst

Sterke start van DVB Racing in 2014

Van Dierendonck-Van Oost - Porsche 997 Cup
Van Dierendonck-Van Oost - Porsche 997 Cup
DVB RACING is onwaarschijnlijk sterk begonnen aan het autosportseizoen 2014. Na de zege van Nicolas Vandierendonck en Olivier Van Oost in de openingsmanche van de BRCC Endurance Cup, behaalde het team in Spa-Francorchamps twee zeges in de eerste meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Met nog vier bijkomende podiumplaatsen, was het eerste Porsche-weekend van 2014 niet meer of minder dan een schot in de roos.
DVB RACING heeft echter weinig tijd om op de lauweren van de Ardennen te rusten, want volgend weekend staat alweer de tweede manche van het Belgische uithoudingskampioenschap BRCC in Dijon op de kalender.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Podium Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Podium Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Drie wagens runt kampioen 2013 DVB RACING dit seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Jeffrey Van Hooydonk en Koen Wauters dragen het #1, terwijl Xavier Maassen, in Spa bijgestaan door de Fransman François Perrodo met het nummer #2 aan de slag is. In de kleuren van Thems Racing by Powercars doen Nicolas Vandierendonck en Olivier Van Oost het met de #63.

“Het concept van de Porsche Challenge is eenvoudig. We hebben drie races, twee korte van 25 minuten en één langere van 50 minuten”, legt regerend kampioen Jeffrey Van Hooydonk uit. “Iedere rijder werkt één sprint af, samen doen we de langere race.”

In de eerste sprint won de kampioen meteen, terwijl teamgenoot Xavier Maassen knap derde werd. Olivier Van Oost sloot knap de top 5 af.

Van Hooydonk-Wauters - Porsche 997 Cup
Van Hooydonk-Wauters - Porsche 997 Cup
“Het team heeft enorm hard gewerkt, heel de winter lang om alles op poten te krijgen”, vat Frank Thuriaux de situatie samen. “Ik denk dat ik alle medewerkers van het team en de partners enorm moet bedanken voor het geleverde werk. De rijders hebben schitterend werk verricht, zeker ook Xavier die pas laat zijn deelname bevestigd zag. Overigens zoeken we voor de volgende race in Zandvoort nog een bronzen rijder naast hem.”

De tweede wedstrijd, op zaterdagvoormiddag, amper enkele uren voor de start van het WK Uithouding, konden Koen Wauters en François Perrodo als derde en vierde aantikken, terwijl Nicolas Vandierendonck verdienstelijk zesde werd.

De kers op de taart was echter de laatste race, van 50 minuten. “Een hattrick heet dat in voetbal”, lachte Koen Wauters. “Wij winnen hier voor de twee teamgenoten. Fantastisch! Ik moet echt mijn hoed afdoen voor de kerels van DVB RACING.”

Belgian Racing Car Championship.

Thems racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Thems racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
In het BRCC was DVB RACING ook succesvol met de Thems Racing by Powercars Ferrari 458 Challenge. Op Circuit Zolder reden Nicolas Vandierendonck en Olivier Van Oost naar de eerste zege van het seizoen. “We zijn uiteraard heel tevreden met een dergelijke start”, aldus teammanager Frank Thuriaux. “Het seizoen is echter nog lang en de concurrentie enorm in deze klasse. Het doet me vooral plezier dat het Belgische kampioenschap weer zo’n mooi startveld biedt en de race zelf was ook bijzonder spannend om volgen.” Overigens werd het succes van het team volledig gemaakt door de derde plaats van de KTM van Xavier Mezquita, Reiner Weisshaupt en Jurgen Gulicher in de divisie GT Light.

DVB Racing Press - Foto's: DVB Racing & Martijn Wouters  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons