van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing JR Motorsport

Spa-Francorchamps. Steve Vanbellingen en Ward Sluys hebben een weekend met twee snelheden achter de rug in de derde van acht manches van de Supercar Challenge powered by Dunlop. De rijders van het JR Motorsport team stuurden hun BMW M3 Silhouette naar een derde plaats op een zonovergoten omloop van Spa-Francorchamps op zaterdag. Zondag veranderde niet alleen het weer, maar ook het geluk verliet de mythische omloop in de Ardennen. Een nukkige versnellingsbak maakte dat Steve Vanbellingen en Ward Sluys zich met een zevende plek tevreden moesten stellen, waarbij nog wel enkele punten gered werden. Vooraan in het kampioenschap komt alles weer bijeen en alles is nog mogelijk. Tussen de bedrijven door won Steve Vanbellingen, weer aan het stuur van een BMW van JR Motorsport, ook nog eens de eerste race van het weekend in het Belgische BRCC-sprintkampioenschap. De voormalige Belgische kampioen bewees zo dat hij op nationaal niveau nog steeds tot de top behoort.
Op zaterdag kreeg het publiek een heerlijke zomerdag voorgeschoteld en dat inspireerde Steve Vanbellingen en Ward Sluys blijkbaar om er hard in te vliegen. Beide heren reden een foutloze race en tikten na 60 minuten en één ronde als derde in de GT-klasse aan.

Steve Vanbellingen: “Goede race, met belangrijke punten voor ons”, lachte Vanbellingen op het podium. Wim Lumbeeck en zijn gelegenheidsteamgenoot Dylan Derdaele komen achter ons over de meet en dus komen we dichter bij de eerste plaats in het kampioenschap! Ik ben dus tevreden, maar er rest ons morgen nog een race en alles kan veranderen…”

De woorden van ‘Mister Stand21’ bleken een beetje profetisch… De hemel boven Spa was grijs, op het zwarte af, en de regen viel met bakken uit de hemel als de 50 bolides in de Supercar Challenge powered by Dunlop van start gingen.

Steve Vanbellingen: “Ik zag niets… letterlijk niets bij de start. Er was een muur van water voor me en bovendien dampte de voorruit enorm aan. Ik heb een eerste stop moeten maken om dat euvel te verhelpen en dat was nog niet alles. Blijkbaar was het onze race niet.”

Ward Sluys zag tot zijn grote ontzetting dat tijdens de verplichte pitstop de BMW niet gewoon voor de box werd gestopt.
Ward Sluys: “Neen, Steve gaf aan dat de versnellingsbak in de derde versnelling was blijven steken en dus was het eigenlijk over. We beslisten om verder te gaan en nog wat punten mee te pakken, je weet nooit dat die op het einde van de rit belangrijk blijken! Ik heb dus gewoon de race uitgereden, maar racen, neen dat was het niet meer.”

Net voor de race van de Supercar Challenge powered by Dunlop was Steve Vanbellingen als overwinnaar gekomen uit de eerste race van het Belgische sprintkampioenschap. De Leuvenaar werkte zich van de allerlaatste startplaats naar voren en won afgetekend op slicks in de regen!

Steve Vanbellingen: “Ik kreeg van het team JR Motorsport de kans om de race van het Belgische kampioenschap af te werken, maar tijdens de kwalificaties zorgde een klein technisch probleem er voor dat ik achteraan moest starten. Ik heb alles op alles gezet en BMW een zege in het nationale kampioenschap bezorgd. Ik weet nog niet of ik in het BK zal verder gaan.”

Steve Vanbellingen heeft nu een week rust alvorens in Zolder de vierde manche van de Supercar Challenge powered by Dunlop af te werken, waarna hij richting Ieper trekt voor het EK rally.

JR Motorsport pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Persberichten op dinsdag 11 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons