van der Horst

Voorbeschouwing Steve Vanbellingen en Ward Sluys op het seizoen 2014

Steve Vanbellingen en Ward Sluys zijn uiteraard de regerende kampioenen Supercar Challenge Divisie GT en ze zullen in 2014 hun titel in het hoogstaande kampioenschap verdedigen. Ze rijden er opnieuw met de JR Motorsport BMW Silhouette in de Supercar Challenge, maar ook andere kampioenschappen en races staan op hun programma.
  • Shopa
Steve Vanbellingen start dit weekend al aan zijn seizoen op de mooiste omloop van de wereld, Spa-Francorchamps. “Ik betwist de hele BGDC met Wiebe Wijtzes in een Renault Clio, met als eerste race de Trophée des Fagnes dit weekend in Francorchamps. De BGDC is een competitie die de laatste jaren enorm gegroeid is en nu al tussen de 70 en 80 deelnemers kent. De competitie staat open voor amateurs, jonge kerels uit de karting en andere liefhebbers en ik kijk er zeker naar uit om me eens met het veld te meten. Het is de basis van onze autosport en dat is belangrijk. Overigens rijdt Ward (Sluys) ook en dat maakt het extra leuk.”

Het hoofdprogramma blijft uiteraard de Supercar Challenge, het meest hoogstaande kampioenschap van de Lage Landen voor Gt’s en toerwagens. Steve Vanbellingen en Ward Sluys vormen er opnieuw een duo, met als ambitie de titel uiteraard.

“We blijven trouw aan het Nederlandse team JR Motorsport met wie we in 2013 de titel wonnen. Het team heeft alles wat we zoeken en we zijn er van overtuigd dat de races weer perfect zullen voorbereid zijn en dat we opnieuw kans op de titel maken. We zullen naar alle waarschijnlijk de wagen vanaf de derde race, in Spa, upgraden naar de nieuwe BMW M4, met een look dicht bij die van de DTM-auto van BMW. Ook de kalender van de Supercar Challenge is weer enorm knap, met Zolder en Spa, naast Zandvoort, Assen, de Nüburgring en het prachtige Brands-Hatch in Engeland. Vooral naar die omloop kijk ik enorm uit. Het is een ouderwetse omloop, snel met schitterende bochten, een uitdaging voor iedere rijder.”

Naast de beide kampioenschappen, is er ook de deelname aan de 24 Uur van Zolder en de wedstrijd in Palanga. Het zijn twee uithoudingsklassiekers, waar Steve vorig jaar telkens de zilveren medaille pakte.

“In Palanga rijd ik met Ward Sluys  en Daniel Colembie, een Amerikaanse Belg, of Belgische Amerikaan. Wie in Zolder als vierde man met onze BMW zal rijden, dat kondigen we later op het seizoen aan, maar Ward zal zeker deel van het team uitmaken, net als Pascal Nelissen-Grade. Ik ben overigens heel erg tevreden dat de 24 Hours of Zolder weer zoveel deelnemers lijkt te gaan kennen. Die race is heel belangrijk voor de autosport in ons land en dat er veel wagens en veel publiek is, is voor iedereen een must.”  

Vanbellingen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 3 april 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons