van der Horst

Steven Stichelbout: "Bewezen dat we een goed concept hanteren"

Steven Stichelbout
Steven Stichelbout
Steven Stichelbout kon als gezicht van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vanzelfsprekend ook niet ontbreken op de prijsuitreiking van het kampioenschap in Maastricht. Autosport.be sprak met hem over het ondertussen vijfde seizoen van het kampioenschap. Ook Porsche Motorsport-vertegenwoordigster Nicole Nagel en talentencoach Marc Goossens tekenden present en gaven hun visie.
Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Le Mans
Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Le Mans
"Als je terugkijkt, dan had ik vijf jaar geleden nooit kunnen hopen op waar we nu staan. We hebben denk ik wel bewezen dat we een goed concept hebben en dat er plaats is voor een sprintkampioenschap volgens dit formaat. Ik heb dit natuurlijk niet alleen gedaan, we hebben een goed geolied team en sterke partnerships. Mijn dank gaat ook uit naar Porsche Motorsport, die 20 van deze cups wereldwijd hebben ondertussen. We zijn een van de jongste binnen dat toch wel exclusieve clubje."

Trofeeën 2017 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Trofeeën 2017 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
"Vanzelfsprekend is er de steun van de Porsche-importeurs, Pon in Nederland en D'Ieteren in België, zonder Van Zon en Petrolhead te vergeten alsook onze Franse collega's van de Porsche Carrera Cup France. Het grappige is dat de samenwerking met de Fransen eerder toevallig tot stand gekomen is. We wilden in eerste instantie helemaal geen kampioenschap organiseren samen, maar gewoon een pint gaan pakken. Van het een kwam het ander en kijk waar we nu staan; mooi toch?"

Nicole Nagel
Nicole Nagel
Ook Nicole Nagel van Porsche Motorsport was present in Maastricht en had - vanzelfsprekend - enkel lovende woorden over. "De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is één van de jongste series binnen de Porsche Cups. Met 6-8 wagens in Spa bij het eerste jaar, was het zeker geen eenvoudig begin, maar kijk wat men in vijf jaar heeft bereikt, stap per stap. Er zijn mooie grids nu, met goede rijders en Le Mans als hoogtepunt van het seizoen. We hebben zeer tevreden rijders en teams en dat zegt genoeg. Ook het Junior-programma is een schot in de roos. Wereldwijd zijn er negen van dergelijke programma's en ik denk dat de case van Earl Bamber bewijst dat het concept werkt. Hij ging van rijden in de Australische cup over Porsche Junior, Porsche GT-piloot, Porsche LMP-piloot tot het winnen van Le Mans - allemaal in drie jaar tijd. Ik zeg niet dat iedereen dergelijke carrière kan beleven, maar het toont wel wat mogelijk is."

Marc Goossens - Robert Van Barneveld
Marc Goossens - Robert Van Barneveld
De ervaren Marc Goossens fungeerde dit seizoen als Junior-mentor in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De man uit Kasterlee is dus de uitgelezen persoon om zijn indrukken te geven over het Junior-programma. "Ik kom zelf uit een ander tijdperk, ik kon nog genieten van de grote budgetten van de tabaksindrustrie. Dat is vandaag niet meer het geval; het is belangrijk verbonden te zijn aan een merk. Het speciale aan het programma van Porsche is dat ze rijders neerzetten op alle continenten; het is één van de weinige merken die dergelijke inspanningen leveren. Ze laten toe dat rijders stap per stap progressie maken en dat is ook waar wij als coaches hen trachten in te helpen. Als ik terugkijk op mijn carrière tot dusver, dan heb ik nooit het gevoel gehad gefaald te hebben, maar wel uit elke fout geleerd te hebben."

Foto's: Ronald Janssens & Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 13 november 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons