van der Horst

Stevens Motorsport betwist 24 Hours of Zolder met drie debutanten!

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Aan de vooravond van de belangrijkste afspraak van het Belcar Endurance Championship 2019, leiden Jochen Stevens en Laurent Vandervelde de puntenstand in de Belcar 5-klasse. De youngsters besloten tot dusver elke race op het podium, afgezien van de vorige race in Spa waar een technisch probleem de BMW M235i Racing Cup tot stilstand dwong. Bij de 24 Hours of Zolder krijgen Jochen Stevens en Laurent Vandervelde het gezelschap van Claude Bal met als doel hun voorsprong in de tussenstand verder uit te diepen.
“Het was voor het ganse team een enorme domper om de vorige race niet op het podium af te sluiten, maar misschien zijn we wel te gewend geraakt aan het eremetaal”, stelt Jochen Stevens nuchter. “Iedereen is echter supergemotiveerd om bij de 24 Hours of Zolder de wagen opnieuw op het ereschavot te laten eindigen, zeker omdat er dubbele punten te verdienen zijn. Persoonlijk tel ik reeds een jaar af naar deze afspraak. Voor zowel Laurent, Claude als mijzelf gaat het onze eerste deelname aan een etmaalrace worden, spannend!”

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
“Eigenlijk is ons seizoen tot dusver beter verlopen dan verhoopt”, stelt Laurent Vandervelde. “We pakten elke wedstrijd al punten en staan aan de leiding in Belcar 5; daarmee is onze ambitie voor de 24 Hours of Zolder ook meteen duidelijk. We willen niet alleen op het podium eindigen in onze allereerste etmaalrace, maar ook onze voorsprong in de tussenstand verder uitdiepen en zo de basis leggen om finaal een gooi te kunnen doen naar de titel. Maar zo ver is het nog lang niet. De 24 Hours of Zolder staat gekend als een zeer zware wedstrijd, misschien wel de lastigste etmaalrace ter wereld door de vele bochten en remzones die het circuit telt. De BMW M235i Racing Cup heeft echter een onberispelijke reputatie in Zolder, want quasi elke soortgelijke wagen die ooit startte, stond ook aan de finish. Dat geeft ons vertrouwen. Met Claude Bal denk ik dat we bovendien de perfecte teamgenoot gevonden hebben. Hij is zeer constant, snel en enorm leergierig.”

“Ik ken Jochen en Laurent al een tijdje, maar we raceten nog niet samen”, vertelt Claude Bal. “Ik pendelde de afgelopen decennia tussen rally en karten, maar een race op circuit stond nog op mijn bucket list. Ik ben dus zeer blij met de kans die ik hier krijg, zeker omdat ik mag starten in de belangrijkste race van het jaar. Het is echter wel erg wennen, temeer omdat we besloten om met z’n drieën de 24 Hours of Zolder af te werken. Dat geeft wel wat extra druk en het team is zich daar van bewust. Ik besef dat het geen eenvoudige opdracht zal zijn, maar ik voel me er klaar voor!”

De 24 Hours of Zolder vindt plaats op 10 en 11 augustus, waarbij op zaterdag om klokslag 16 uur de race op gang wordt gevlagd. De actie begint echter al op donderdag, met vrije trainingen, kwalificaties en de verplichte nachttraining. 

Persbericht Stevens MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 6 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons