van der Horst

Stevige Belgische delegatie in Monte Carlo

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Met de Monte Carlo wordt morgen het nieuwe WRC-seizoen terug op gang getrokken en dat gebeurt met de aanwezigheid van een mooie Belgische delegatie die zich kunnen laten opmerken in het prinsdom.
  • Skylimit Events
Uiteraard zijn er Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul die niets minder dan het podium moeten ambiëren, maar daarnaast komen ook Guillaume de Mévius en Grégoire Munster aan de start, respectievelijk bijgestaan door Martijn Wydaeghe en Louis Louka. Het wordt een leuk Belgisch onderonsje want tussen de Mévius (#25) en Munster (#27) start de Fransman en nieuwe jonge held Adrien Fourmaux met de Belg Renaud Jamoul aan zijn zijde.

"We zullen onze eerste van zeven WRC2-wedstrijden in ieder geval met een zekere veiligheidsmarge afwerken. Vorig jaar wisten we met een vergelijkbare strategie tot de tweede plaats op te klimmen. De grootste uitdaging in de Monte-Carlo is dat het indelen van de wedstrijd eigenlijk belangrijker is dan het pure presteren. Wat niet wil zeggen dat dit een gezondheidswandeling wordt. We willen van deze wedstrijd gebruik maken om enkele interessante tijden in onze categorie te laten noteren", aldus de Mévius. 

Grégoire Munster
Grégoire Munster
Munster moet een soortgelijke aanpak hanteren. De zoon van Bernard liet zich in het najaar opmerken met winst in de Rallye Hivernal du Dévoluy waar hij Hugo Margaillan netjes naar huis reed. Munster komt straks soortgelijke wegen en omstandigheden tegen tussen Gap en Monaco. De Mévius kan perfect dienen als referentie.

Renaud Jamoul mag mogelijk nog iets hoger mikken naast Adrien Fourmaux, die vorig jaar zonder nederlaag Juniorkampioen werd in Frankrijk en in de Rallye du Var meteen in het spoor zat van het voorste peloton, zelfs van dé referentie Yoann Bonato. Fourmaux' vaste co-rijder Kevin Parent moest vreemd genoeg plaats ruimen in het "Franse" team. Door de wissel komt Quentin Gilbert nu zonder co-rijder te zitten, kort voor de eerste Franse manche in Le Touquet. 

Foto: RACB National Team & BMA




 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 23 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons