van der Horst

Stienes Longin begint aan zijn eerste volledige Europese campagne!

Stienes Longin
Stienes Longin
Komend weekend gaan in het Spaanse Valencia de NASCAR Whelen Euro Series van start. De seizoensopener van dit steeds populairder wordende kampioenschap wordt afgewerkt op de omloop Ricardo Tormo tijdens het Valencia Speed Fest en mag Ook Stienes Longin verwelkomen. De jongeling neemt deel aan het volledige kampioenschap met de #11 Chevrolet SS van PK Carsport in de divisie Elite 2.
Bert en Stienes Longin
Bert en Stienes Longin
Vorig jaar werkte Stienes Longin met deze bolide al twee meetings af, waarbij hij als invaller meteen zijn visitekaartje wist af te geven. “Maar nu sta ik voor de start van mijn eerste volledige seizoen op Europees niveau”, opent Stienes. “Dat is natuurlijk helemaal iets anders dan de last minute invalbeurten die ik vorig jaar voor mijn rekening nam, want nu heb ik me wel degelijk voldoende kunnen voorbereiden. We kunnen eigenlijk stellen dat de twee meetings die ik vorig jaar afwerkte telkens een doorgedreven oefening waren, terwijl ik nu volop mijn kans kan gaan.”

Een
Stienes Longin
Stienes Longin
speciaal gegeven is dat Stienes Longin de wagen deelt met zijn vader Bert, die de #11 Chevrolet SS de sporen zal geven in de divisie Elite 1 en vorig jaar een volledig seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series vol maakte. “Natuurlijk is dat bijzonder, zowel voor mezelf als voor mijn vader. We rijden dan wel in een verschillende divisie, maar we zijn 1 team en delen 1 auto. Ongetwijfeld zal ik van hem veel kunnen opsteken, maar vergeet niet dat we met Anthony Kumpen ook de regerende kampioen in huis hebben, dus ook hij zal me kunnen bijstaan met raad en daad. Onnodig te zeggen dat ik met argusogen uitkijk naar dit eerste treffen van het seizoen in dit kampioenschap. Laten we hopen dat het asfalt van de 4,005 km lange omloop in Valencia ons gunstig gezind is!”

Het American Speed Fest in Valencia begint op donderdag met twee private testsessies. De officiële vrije trainingen worden op vrijdag afgewerkt, terwijl er op zaterdag en zondag telkens 1 kwalificatiesessie en 1 wedstrijd op het programma staan.

Longin Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 22 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons